Градчета в Италия привличат нови жители като предлагат имоти на

...
Градчета в Италия привличат нови жители като предлагат имоти на
Коментари Харесай

Къща за 1 евро: Градчета в Италия търсят нови жители


Градчета в Италия притеглят нови поданици като оферират парцели на атрактивни цени, оповестява " Индипендент ".

Причината е, че доста млади италианци от ден на ден отпътуват да живеят в огромните градове. Така доста от най-красивите отдалечени села и градчета в Италия опустяват, а популацията там е малко и застаряващо.

Притежанието на втори дом в Италия е обвързвано с заплащане на налози, а евтината продажба на парцели, които не се употребяват може да е по-доходоносна от запазването им. Около 25 общини насочат на бъдещите притежатели оферта за къща на символичната цена от 1 евро.

" Нямаме потребност от нови градежи и презастрояване. Стратегията за възстановяване на жилищната среда и възобновяване на нашата културна еднаквост, е да съживим дребните изоставени здания ", се споделя в изказване на уебсайт, който предлага сходни парцели.

Местните управляващи в области като Емилия-Романя, Абруцо и Кампания също се надяват, че новите притежатели на парцели ще подтикват стопанската система, тъй като те ще купуват локална продукция, ще наемат локални строителни служащи и ще подтикват туризма посредством основаване бутикови хотели.

Каква е уловката?

Имотите, които се оферират не са нови. За схемата са определени порутени къщи, които изискват огромни структурни усъвършенствания. Въпреки това, цената на ремонта към момента е относително ниска - от порядъка на 20 000 - 50 000 евро според от размера на парцела.

Страната дава " супербонус ", който е освобождение от налози за купувачите. По този метод се покрива 110% от квалифицираните разноски за постройката.

Новите притежатели ще би трябвало да показват детайлности за плана за възобновяване на парцела в границите на 2 до 12 месеца след покупката му.

Юридическите такси за закупуване на къща в чужбина могат да прибавят до 3000 евро над цената. Някои общини даже изискват и " гаранционна такса " - от 1000 до 10 000 евро според от града и цената на плана за възобновяване.

Повечето градове, които оферират схемата, имат финансови условия към купувача. Някои от общините имат условие купувачът да живее в къщата след ремонта, до момента в който други разрешават той да се употребява като ваканционен или да се дава чартърен.

Купувачите, които нямат италианско престояване или не приказват италиански, могат да се сблъскат с повече трудности.

В кои региони могат да се закупят парцели за 1 евро?

Емилия-Романя

Част от Северна Италия има къщи за продажба в градове като Модилиана, който е пъстър с антични руини.

Абруцо

Този район обгръща крайбрежието на изток от Рим. Градовете, които продават свободните къщи, включват Казоли, Санто Стефано ди Сесанио и Пратола Пелиня.

Кампания

Драматичният, вулканичен сектор от бреговата линия към Неапол, покрай Помпей и крайбрежието на Амалфи, предлага парцели за продажба за към 1 евро тук-там като съвсем изоставеното малко градче Пиетрамелара.

Сицилия

Градовете Калатафими Сегеста, Аугуста, Самбука и Калтаджироне, разпродават нежелани или непотърсени къщи.

Пиемонт

Този район се намира покрай Швейцария и предлага жилища в градове като Боргомедзавале и Албуняно. Те се намират покрай известни винопроизводителни райони и откритата, гориста котловина Антрона.

Льо Марке

Средновековният град Кантиано се намира на 40 минути път с кола от морския бряг. Имотите за продажба са покрай адриатически плажове с бели камъчета и места за лов на трюфели.

Лигурия

Триора и Пиньоне са две от областите в този район, известни с колоритните риболовен селища Чинкуе Тере, както и с пестото и вкусните фокачи.

Пулия

Със 195 024 поданици, столицата на провинция Пулия Таренто е един от първите по-големи градове, които стартираха схемата парцел за 1 евро.

Сардиния

Градовете Романа и Нулви се намират в провинция Сасари и там също може да се закупи на ниска цена парцел.

Тоскана

Монтиери, Гросето, Лука и Вергемоли, са някои от градовете, в които може да се закупи къща.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР