Градът ще приеме на своя територия и EURO TOUR 2022.

...
Градът ще приеме на своя територия и EURO TOUR 2022.
Коментари Харесай

За първи път! Европейско първенство по билярд за юноши в България с домакинство Петрич

Градът ще одобри на своя територия и EURO TOUR 2022. Посрещат над 700 състезатели, треньори и механически лица.

Най-добрите в билярда от Европа и света идват в града. Петрич съумя да завоюва в конкуренцията за домакинство на Европейското състезание по билярд за юноши, което ще се организира в дните от 27 юли до 3 август. В спортното събитие ще вземат участие 240 състезатели от 30 страни.

На 6 август още веднъж в Петрич стартира EURO TOUR PETRICH OPEN 2022 за мъже и дами с присъединяване на над 400 състезатели по билярд от целия свят. До момента има декларирани участници от 36 страни, като записването продължава. Посрещаме също треньори и съдии. Продължава подготовката и оборудването на зала „ Арена Петрич “ за Европейското състезание и конкуренцията, определяща ранглистата в този спорт.

Монтират се билярдните маси – 24 на брой, които бяха доставени от Германия, специфичното съоръжение с уеб-камери и осветяване към тях. Отговорност за това носи механически екип на Европейската билярд федерация, който към този момент е в града. Президентът на Европейската билярд федерация и цялото управление също ще бъдат в град Петрич за шампионата, което ще бъде намерено на 26 юли (вторник). Срещите от него ще се излъчват онлайн.

С това отличаващо се домакинство Петрич се трансформира в столица на билярда за Балканите, заема своето място и на европейската карта в билярда. „ Усилията са големи. Ще бъдем на наложителното равнище за състезание от подобен сан, тъй като посрещаме състезатели, треньори и екипи от значително европейски страни. Всички те към този момент знаят къде се намира Петрич.

Създадена е организация за настаняването, а това естествено ще има и добър стопански резултат за хотелиерския и ресторантьорски отрасъл в общината ни. Ще бъде и тласък за туризма “, разяснява кметът на общината Димитър Бръчков.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР