Градът ще бъде блокиран, ако областният управител на Варна Благомир

...
Градът ще бъде блокиран, ако областният управител на Варна Благомир
Коментари Харесай

Портних скочи срещу областния: Варна ще бъде блокирана!

Градът ще бъде блокиран, в случай че регионалният шеф на Варна Благомир Коцев върне за преправяне признатия от Общинският съвет на града бюджет. Нямам никаква изясненост какви забележки има, само че даже едно перо да бъде върнато, това ще блокира целия бюджет и развиването на града. Това съобщи на брифинг кметът на Варна Иван Портних, съобщи кореспондент на Varna24.bg.

“Това е смяната за Варна. Не знам дали от несръчност или предумишлено го вършат или и двете. Това е целеустремен опит за бойкот на Варна. Без бюджет стопират дейностите във всички сфери. Искам да им припомня - те са за малко, само че вредите върху Варна след тях ще са за дълго. Ако не могат да оказват помощ, най-малко да не пречат. Затова приканвам да проявят здрав разсъдък ", разяснява кметът. 

Преди това градоначалникът напомни, че и държавният бюджет е бил признат с невиждано забавяне за демократичната история на страната ни, което се е отразило на закъснялото приемане на бюджетите на общините. До момента няма открита нито една оперативна стратегия, което също стопира развиването на морската столица. 

Портних добави, че по този начин, както е признат държавният бюджет, министърът на финансите е декларирал, че ще бъде обновен до няколко месеца.

" С други думи – към този момент сме май месец. Половината година към този момент е предходна и ние към момента нямаме влезнал в действие общински бюджет. Това значи прекъсване на цялата локална активност на общината – финансовата стратегия, всички поправки на улици, създаване на детски градини, ясли, учебни заведения, ново осветяване ", предизвести кметът.

Той изрази съмнение, че не е ясно какво ще донесе актуализацията на държавния бюджет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР