Градът се превръща в мултимодален възел в държаватаПловдив се превръща

...
Градът се превръща в мултимодален възел в държаватаПловдив се превръща
Коментари Харесай

Московски: Влагаме 100 млн. лева за пробив под гарата в Пловдив

Градът се трансформира в мултимодален възел в страната

Пловдив се трансформира в мултимодален транспортен възел, разгласи Ивайло Московски при откриването на реновираната централна гара. Тя е дадена на концесия за 30 година и в нея към този момент са вложени 7 млн. лв.. " Надявам се концесионерът да си извърши до дъно уговорката и да вложи общо 12 милиона лв. ", добави той.

По думите на Московски съвсем на финала е подготовката от фаза 1 на плана за жп възел Пловдив. Той е комплициран като осъществяване. " Най-важно е пловдивчани да знаят, че се планува покачване на цялостното равнище на коловозите, а автомобилният поток ще минава под релсите. Колегите са избрали технология, която да не затруднява цялостния превоз при реализацията на пробива под гарата. До няколко година това ще е реалност, а планът е на стойност 100 милиона лв. ", добави Московски. Той разгласи, че чака в границите на месец да има решение на Комисия за защита на конкуренцията, с цел да се подпише контракт с определения концесионер за летище " Пловдив " с китайския оператор.

Московски и сътрудника му Валентин Радев ахнаха от обновената жп гара. Тя е монумент на културата. Функционира от 1913 година и е дело на италиански архитекти. " Имате опция да видите един културно-исторически монумент оптимално добре възобновен. За нас това е добър образец за публично-частно партньорство ", уточни транспортният министър.

Според него пасажерите получават една добре възобновена гара. Отвън са направени браншове за рейсове. Най-голямата атракция е царската чакалня, която е възобновена едно към едно. Старинни мебели, стъклописи, орнаменти по стените - всичко това свети. " Видяхме огромни компликации, до момента в който я реставрираме ", изясни концесионерът Миролюб Столарски. Той разведе двамата министри по чакалните, ремонтираните билетни центрове и в построената секция аз видеонаблюдение, където работят чиновници на Министерство на вътрешните работи. " Ако някой счита да нарушава разпоредбите, не тук! ", отсече Валентин Радев. И добави, че от позиция на сигурността, камерите наблюдават всичко в периметъра на гарата.

" Оттук стартира службата ми като боен. Всеки ден пътувах с трен от Пловдив до Козарско. И се припомням какво беше. Сега внезапно виждам тази хубост. Съжалявам, че министър председателят е възприпятстван и не пристигна, само че ще му покажем фотоси ", даде обещание Радев. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР