Градът ни е пазител на история, която пишем заедно -

...
Градът ни е пазител на история, която пишем заедно -
Коментари Харесай

Фандъкова: Градът ни е пазител на история, която пишем заедно - със свободен избор и с мъдрост

Градът ни е страж на история, която пишем дружно - със свободен избор и с мъдрост. Празнувайки вярата, вярата и любовта, да помним, че техният смисъл е в нашата общественост. Това е силата, която устоява на неволите на времето. Това декларира кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска на страницата си във Facebook във връзка Деня на София.

Преди 1677 години 318 епископи от всички краища на Стария свят се събират в нашия град, тогава Сердика, с цел да възстановят мира в църквата. Съборът не минава без раздори и кавги и по тази причина не става Вселенски, само че печели името Канонотворчески, тъй като затвърждава "Символа на вярата " за целия християнски свят и до през днешния ден, показва Фандъкова.

30 години по-рано тук император Галерий прогласява "Едикта на толерантността ", с който анулира преследването на християните и им дава равни права с тези на останалите жители на Римската империя. Това са събития, трансформирали хода на историята и вплетени в темелите на града ни, отбелязва кметът.

По думите ѝ единението и равноправието са крайъгълни камъни на нашето схващане за правдивост и общественост. Историята на града ни демонстрира, че разделянето отпада пред устрема за непосредственост, че себичността е безрезултатна пред желанието за взаимопомощ, че отрицанието е нетрайно пред съзиданието, че историята на днешния ден се написа с мисълта за на следващия ден.

Празнувайки вярата, вярата и любовта, да помним, че техният смисъл е в нашата общественост. Това е силата, която устоява на неволите на времето. "Скъпи софиянци, бъдете здрави! Нека вярата, вярата и любовта бъдат плодовете на нашите старания. За да пребъде София! ", заявава столичният кмет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР