Градът е като стрелбище, разстрелват населението. Хората се страхуват да

...
Градът е като стрелбище, разстрелват населението. Хората се страхуват да
Коментари Харесай

Украинец от Донецка област: Разстрелват населението, вече нямаме и дом

„ Градът е като стрелбище, разстрелват популацията. Хората се опасяват да се качат на колите си, тъй като даже да имат бели флагове, имаме възприятието, че особено стрелят по колите с такива “, съобщи украинецът Иван Вервейко от Волноваха, Донецка област пред БТВ.

В момента той се намира на бензиностанция покрай Виница и пътува към Лвов, с цел да закара жена си децата си, а той да се върне назад.

„ Руснаците водят война не против украинската войска, а против популацията на Украйна. Снаряд попадна тъкмо в нашия апартамент, към този момент нямаме дом. Четвърти ден родителите ми стоят в мазето “, съобщи още той.

По думите му обстановката е усложнена от това, че не се обезпечават „ зелени коридори “ за напредване.

„ Не могат да докарат нито самун, нито вода. Възрастните хора не могат да получат здравна помощ. Най-страшното е, че бомбардираха и пожарните, тъй че някъде, в случай че се възпламени нещо не може да се загаси. Всеки пожар се счита за стихийно злополучие, тъй като няма кой да пристигна и да го угаси “, разясни украинецът.

Той добави, че хората са изплашени, тъй като във всеки огромен град на Украйна се води война.

„ Искаме Европа да не ни не помни и да знае, че Украйна е знак на самостоятелност. Всичките ни мъже сега се провеждат в отряди, които се пробват да оказват помощ и да избавят хората “, съобщи още Иван.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР