Града под тепетата е избран за домакин на първия по

...
Града под тепетата е избран за домакин на първия по
Коментари Харесай

Елитът на Европа се събира в Пловдив

Града под тепетата е определен за хазаин на първия по рода си стопански конгрес в България.
Първият стопански конгрес „ Пловдив “ ще се организира през юни тази година в града под тепетата. Събитието се чака да бъде намерено от министър-председателя на България Бойко Борисов, като среща на високо равнище ще си дадат министри и политици от международен сан, представители на бизнеса и интелигенцията.

Форумът се провежда взаимно от Делфийския стопански конгрес и Центъра за демократични тактики и цели да показа сполучливата промяна на България и да отключи капацитет за обществен и стопански напредък, като се вземе опитът на други страни, както и да се набележат политиките за реализиране на по-конкурентни и приобщаващи стопански системи в България и югоизточна Европа.

„ Организирането на сходно събитие в Пловдив е добра оценка за града ни и демонстрира, че се развива и може да се назова център на българската стопанска система. Форматът на форума демонстрира, че ще надмине границите на района “, разяснява кметът на Пловдив Иван Тотев. „ Това ще затвърди и позициите на България като водач на Западните Балкани в подтекста и на председателството на Съвета на Европейския съюз “, заключи той и изрази вяра за превръщането на форума в обичаен.

„ Регионът на Пловдив е добър образец за добиване на позитивите от европейската интеграция и една от тематиките, които ще обсъждаме е по какъв начин България да се възползваме още по-добре от опциите, които Европейски Съюз дава “, уточни Даниел Смилов от Центъра за демократични тактики. „ Форумът ще бъде място за интелектуална полемика и решения, защото Балканите като район имат голям капацитет “, съобщи още той.

 „ Ще се разискват тематики от европейско, районно равнище и въпроси, свързани с стопанската система на България, увеличение на вложенията – по какъв начин да се реализира икономическо развиване за всички жители, освен за избрана група в обществото “, посочи Симеон Цомокос, създател на Икономически конгрес Пловдив и заяви, че се чака да участват 60-70 презентатори, измежду които ще са шефът на Световната банка, на Европейската банка за възобновяване и развиване, Европейската капиталова банка и други.

Икономическият конгрес Пловдив ще се организира в границите на два дни - 21 и 22 юни, като концепцията е да се трансформира в годишно събитие. 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР