Град Валуйки е под обстрел от въоръжените сили на Украйна,

...
Град Валуйки е под обстрел от въоръжените сили на Украйна,
Коментари Харесай

Киев атакува руските области Курска и Белгородска, град Валуйки е под обстрел

" Град Валуйки е под обстрел от въоръжените сили на Украйна ", написа губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков в приложението " Телеграм ". " Системата за противовъздушна защита е сработила, само че има опустошения ", добави Гладков. По думите му една жена е получила рани от шрапнел.

Гладков уточни, че съветските отбранителни сили са свалили три летящи обекта, измежду които и един дрон. Украинските елементи са стреляли 12 пъти с ракетни установки " Град ", като са били нанесени вреди върху минимум осем къщи.

Отделно от това Роман Старовойт, губернатор на Курска област, северно от Белгород и също граничеща с Украйна, съобщи, че при обстрел на село Тьоткино са потърпевши учебно заведение и частна къща, като още веднъж не посочи формата на нападението.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е съумяла да удостовери информацията от самостоятелни източници, прибавя Българска телеграфна агенция.

Украйна съвсем в никакъв случай не поема обществено отговорност за набези по съветска територия или против следени от съветските сили региони. Както Киев, по този начин и Москва отхвърлят да нападат цивилни цели, добавя Ройтерс.

През последните месеци съветските гранични области съвсем всеки ден са разтърсвани от гърмежи или биват подлагани на офанзиви.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР