Град в Южна Бразилия прие закон, написан изцяло от чатбот.

...
Град в Южна Бразилия прие закон, написан изцяло от чатбот.
Коментари Харесай

В Бразилия приеха закон, написан изцяло от чатбот: Текстът е юридически безупречен

Град в Южна Бразилия одобри закон, написан напълно от чатбот. Текстът е юридически безукорен. Тази вест разяснява футурологът доцент доктор Мариана Тодорова в изявление за " Фокус ".

За справяне с дългогодишния и сериозен проблем с кражбите на вода в южнобразилския град Порто Алегре локален политик намира решение благодарение на изкуствения разсъдък. За него (изкуствения интелект) не е било мъчно да се достави с данни по този проблем и чисто юридически да ги оформи. Когато законодателството е минало без нито едно несъгласие, Рамиро Росарио си е признал, че е употребявал изкуствен интелект.

Той е срещнал доста острата реакция на локалния губернатор Хамилтън Сосмайер, който счита това за рисков казус и че би трябвало да се подхожда извънредно деликатно, когато става въпрос за законодателство, описа доцент Тодорова.

" Аз не виждам никакъв проблем, тъй като в тази ситуация изкуственият разсъдък е един инструмент, който по правилен метод е подредил всички проблеми, които се срещат в региона, сложил е преди всичко значимостта да бъде решен този проблем и е посочил, че тежестта не би трябвало да бъде поета от всички консуматори, а от виновниците и от фирмите. Той е употребен като идеален инструмент, който е подбрал и структурирал информацията по този случай “, разяснява тя.

Скандалът се трансферира даже в Съединени американски щати. " В Масачузетс един от сенаторите – Бари Файнбърд, е декларирал, че това не трябва да се случва и да се повтаря в Америка. Той упорства такива закони или текстове, напълно разказани от изкуствения разсъдък, да бъдат с водни знаци. Този проблем става мотив и казус да се вземат ограничения по принцип, които доста биха помогнали на медиите и на това новините да имат назван явен източник, от който произлизат. Това би помогнало да се борим с подправените вести “, разяснява доцент Тодорова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР