Град в града: Огромен жилищен комплекс ще се появи в

...
Град в града: Огромен жилищен комплекс ще се появи в
Коментари Харесай

Седмични новини за имоти: Нов квартал в София; Продавачите вече свалят цените

Град в града: Огромен жилищен комплекс ще се появи в центъра на София
Пореден жилищен комплекс следва да бъде построен в центъра на София. Този път приказваме за 12 здания с височина сред 1 и 17 етажа. Огромният комплекс е плануван в ж.к. „ Сердика “, в непосредствена непосредственост до парк „ Възраждане “. Справка в регистрите на общината демонстрира, че основният проектант Здравко Здравков към този момент е издал разрешението за строителство.

То включва „ комплекс от многофамилни жилищни здания, магазини, ресторант и под земята гараж “ в парцел, намиращ се на ул. „ Охридско езеро “ №3 в регион „ Възраждане “ на територията на ж.к. „ Сердика “.
Усвоените тераси компрометират цялата структура на панелните блокове
Първите панелни блокове в България са издигнати в средата на 50-те години на XX век, а последните – към 1990 година В идващото десетилетие всеобщо терасите на блоковете се усвояваха за увеличение на площта жилищата. Бутаха се даже цели стени, за които се смяташе, че не са носещи. Могат ли обаче тези промени, направени толкоз обратно в годините, да са компрометирали дотам структурата на цялата постройка, че даже и санирането да не успее да удължи живота на панелите?
Продавачите на парцели към този момент са склонни на отстъпки от цените
В България продължава да се приказва за изстудяване на жилищния пазар, само че то към момента не се вижда осезаемо. До този извод доближава компанията за недвижими парцел Arco Real Estate в собствен разбор за пазара през второто тримесечие на 2023 година До сходно умозаключение – че сега се намираме на стадий утешение на пазара, задържане на цените, само че никога и понижение – доближава и Полина Стойкова, изпълнителен шеф на Bulgarian Properties.
Една предприемчива дама, решена да промени жилищното строителство в България
Нина Манчорова е от тези младежи, които са решени да оставят диря след себе си. Да се борят за по-добро бъдеще и запазване на околната среда. Вдъхновена от своите преподаватели, до момента в който учи архитектура в Англия, тя открива метод да трансформира дървото в съвършения дом на XXI век – екологичен, енергийно ефикасен и оптимално непосредствен до природата.
Colliers предвижда дефицит на първокласни офиси в София
В средносрочен проект е допустимо да станем очевидци на дефицит на първокласни офиси в София. Това предвиждат от една от най-големите консултантски компании Colliers International. Според тях точно огромният интерес от страна на наемателите и неналичието на задоволително първокласни офиси в столицата е повода ползата към споделените офиси да се резервира и през първото полугодие на 2023 г.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР