Град в е регистрирал най-високата температура в историята на Европа,

...
Град в е регистрирал най-високата температура в историята на Европа,
Коментари Харесай

Най-високата температура в историята на Европа е измерена в Сицилия

Град в е записал най-високата температура в историята на Европа, написа английското издание The Independent, като се базира на известие на локалната метеорологична работа.

В фамозната още от античността Сиракуза, ситуирана на югоизточното крайбрежие на острова, живакът се е повишил до 48,8 градуса по Целзий в сряда, съгласно ежедневника Corriere della Sera, базирайки се на данни от Агрометеорологичната осведомителна система на Сицилия (SIAS), съобщи организация Фокус.
 Проф. Рачев: Живеем в по-топло време и би трябвало да се приспособяваме Проф. Рачев: Живеем в по-топло време и би трябвало да се приспособяваме
Този август върви към топ три на най-топлите месеци август, откогато се водят метеорологични наблюдения. Към този миг надвишаваме сре...

Ако тази температура бъде доказана, тя ще надмине предходния европейски най-много от 48.0C, регистриран в Атина през 1977 година Въпреки че този дълготраен връх е признат от Световната метеорологична организация (WMO), той се оспорва от някои климатолози и метеоролози.

В отговор на новините от Сиракуза, Дънкан Скот, шотландски метеоролог, сподели, че скоро ще има повече върхове.

„ Опасна топлинна вълна, обхващаща огромна част от Северна Африка и Южна Европа, се разпростира сега. Фокусът на топлината ще се измести леко на запад и север през идващите дни. Още върхове са неизбежни “, сподели той.

Подобно на доста елементи на Европа и Северна Африка, Сицилия е наранена от тежки пожари през последните седмици. Пламъците са унищожиха цели гори и заплашиха домове, изключително в централната и южната част на острова. Повече от 3 000 пожарогасителни интервенции са осъществени в Сицилия и Калабрия единствено за половин ден, съгласно локални пожарникари.
 Грета Тунберг подлага на критика стилната промишленост, за последно си купила облекла преди години Грета Тунберг подлага на критика стилната промишленост, за последно си купила облекла преди години
Шведската активистка Грета Тунберг осъди стилната промишленост поради нейния " голям принос ” в изменението на климата в изявление за с...

„ Трябва неотложно да реагираме на тази изключителна обстановка, предоставяйки икономическо облекчение на тези, които са изгубили всичко “, сподели земеделският министър Стефано Патуанели.

На континенталната част на Италия 76-годишен мъж почина, когато домът му се срути заради пожар. „ Още една жертва на пожарите. Губим историята си, идентичността ни се трансформира в пепел, душата ни гори “, сподели Джузепе Фалкомата, кмет на Реджо ди Калабрия.

Сцените в Гърция, Турция и Тунис са еднообразно тревожни, като излизат отвън надзор и предизвикват жертви. Много поданици бяха принудени да изоставен домовете си, преди те да бъдат обхванати от пламъци.

Горските пожари също не престават да опустошават Калифорния и други елементи на Северна Америка след невиждана гореща вълна там.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР