Град Шанхай започна прилагането на инхалаторната ваксина от днес. Ваксината

...
Град Шанхай започна прилагането на инхалаторната ваксина от днес. Ваксината
Коментари Харесай

Китай пусна първата в света ваксина срещу ковид през устата frognews.bg

Град Шанхай стартира използването на инхалаторната ваксина от през днешния ден. Ваксината се приема през устата и се предлага гратис като бустерна доза на към този момент имунизирани, се споделя в известие на управляващите на града, оповестено на публична страница в обществена мрежа.
 

Ваксините, които не се инжектират, могат да убедят хората, избягващи игли, да се имунизират. Инхалаторната ваксина може да подкрепи и процеса на имунизация в бедните страни, защото е по-лесна за използване.

 

Китай желае повече хора да получат бустерна доза, преди да смекчи строгите пандемични ограничавания. Рестрикциите забавят стопанската система и към този момент не са в синхрон с останалия свят.

Видео, оповестено от онлайн държавна медия, демонстрира хора в публичен здравен център, които слагат къса дюза от транспарантна бяла чаша в устата си. Придружаващ текст оповестява, че след постепенно инхалиране всеки човек би трябвало да задържи дъха си за пет секунди. Цялата процедура лишава 20 секунди.

 

„ Все едно пиеш чаша чай с мляко. При поемане се усеща сладостен усет “, споделя гражданин на Шанхай във видеото. Ваксина, призната през устата, би могла да спре вируса, преди той да се популяризира из останалата част от дихателната система, споделят специалисти. Това въздържане обаче би зависило от размера на капките. По-големите капки биха защитили елементи от устата и гърлото, до момента в който дребни капчици биха се разнесли в тялото, споделя индийският имунолог доктор Винета Бал.

 

Китайските регулатори утвърдиха имунизацията за бустерна приложимост през септември. Тя е разработка на китайската биофармацевтична компания „ КанСино байолоджикс “. Представлява аерозолна версия на еднодозовата аденовирусна ваксина на същата компания, която употребява относително безопасен вирус на простуда.

Според компанията инхалаторната ваксина е минала клинични проби в Китай, Унгария, Пакистан, Малайзия, Аржентина и Мексико.

 

Регулаторните органи в Индия утвърдиха назална ваксина, която към момента не е в приложимост.  Ваксината, създадена в Съединени американски щати и лицензирана от индийската компания “Барат Байотек “, се впръсква в носа.  

Според Световната здравна организация към десетина назални ваксини са подложени на изпитвания в целия свят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР