Град Сандански пръв в Пиринско отвори "портите " си за

...
Град Сандански пръв в Пиринско отвори "портите " си за
Коментари Харесай

Сандански пръв в Пиринско отвори портите си за бежанци от войната! Утре пристига автобус с бесарабски българи от Одеса

Град Сандански пръв в Пиринско отвори "портите " си за бежанци от Украйна, на следващия ден идва рейс с бесарабски българи, който са избрали да се настанят в курортния град. " Автобусът към този момент е тръгнал, на следващия ден вечер групата ще е тук, ще ги настаним в общински обекти, в хотели, които имат подготвеност, няма да ги оставим хората. Влязохме по отношение на народен представител от Украйна, разбрахме се и към 45-50 индивида идват, това съобщи за Struma. com кметът на града Атанас Стоянов.

Все още няма проведена група бежанци по другите градове в района, в Банско има диаспора от украинци и е прекомерно допустимо при тях да дойдат роднините им, само че няма информация за повече хора, това пък сподели кметът Иван Кадев. В Благоевград също има подготвеност за посрещане на огромни групи бежанци. Вече е направена връзка с хотелиера Христо Ковачки, който на следващия ден чака фамилии в хотела си./ струма ком/

Вчера автомобил с украинци бе видян от кореспондент на Struma. com пред фамилен хотел в регионалния град. В Петрич към този момент няма информация за идващи бежанци. " Първите 2 фамилии дойдоха при прочут, който ги е настанил в свободен апартамент, общината също се приготвя да посрещне хора, само че нямаме никаква съгласуваност с управляващите, това сподели кметът на Разлог -Красимир Герчев.

Подали сме местата, където можем да настаним бежанци, само че сега преглеждаме базите- общежития на учебните заведения, административна постройка, чийто 2 етажа можем да предоставим, търсят хората от Украйна близки и познати в нашия град, поддържаме връзка и се готвим. Може би до 2 дни ще имаме подготвеност да съобщим и цифрата на хората, които Разлог може да посрещне, сподели още Герчев.

Следим тематиката, очаквайте детайлности

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР