Град Орландо обяви плановете си да купи Pulse, нощния клуб,

...
Град Орландо обяви плановете си да купи Pulse, нощния клуб,
Коментари Харесай

Град Орландо планира да закупи Pulse, мястото на смъртоносната стрелба в нощен клуб през 2016 г., и да създаде обществен мемориал

Град Орландо разгласи проектите си да купи Pulse, нощния клуб, където 49 души бяха убити при всеобща пукотевица, в очакване на окончателното утвърждение от градския съвет в понеделник.

Най-малко 53 други бяха ранени на 12 юни 2016 година, когато 29-годишен стрелец откри огън в известния гей нощен клуб в централна Флорида в латиноамериканската вечер. Стрелецът е бил прострелян и погубен от полицията на място.

Мястото на смъртоносната пукотевица беше посочено като „ непрекъсната част от историята на Орландо “ в точка от дневния ред, която ще бъде разисквана на съвещанието на градския съвет в понеделник.

„ Градът се интересува от придобиването на този парцел като част от процеса на създаване на непрекъснат мемориал, който уважава жертвите “, се показва в точката от дневния ред.

Градът купува комерсиалната постройка от 4500 квадратни фута, където се намира Pulse, за 2 милиона $.

Изпълнителният шеф на OnePulse Foundation, Дебора Боуи, сподели в изказване за CNN: „ Ние сме признателни на град Орландо, че подсигурява, че Националният мемориал Pulse ще бъде ситуиран на мястото на нощен клуб Pulse, което постоянно е било вярата на фамилиите на 49 жертви и общността, наранена от Pulse. Очакваме с неспокойствие да бъдем част от полемиката с град Орландо, до момента в който това напредва. “

Кметът на окръг Ориндж Джери Демингс сподели, че се надява продажбата и мемориалът да донесат разтуха на оживелите и техните фамилии.

„ Когато мястото стане непрекъснат монумент, то ще бъде място за размисъл и обич “, сподели Демингс. „ Продължавайки напред, ще продължим да почитаме наследството на тези, които загубихме. “

 20231019-kingston-campbell-landing С общителното подпомагане Шанитра Фаулър

Кметът на Орландо Бъди Дайър сподели в изказване за CNN основаването на мемориал за жертвите на Pulse „ е предизвикателно начинание, като актуалният проект мемориалът да бъде издигнат някъде отвън действителното място на Pulse “.

Ръководителите на града неотдавна разговаряха с членове на фамилиите на жертвите, които съгласно Дайър показаха „ мощно предпочитание “ мемориал да бъде ситуиран на мястото на някогашния клуб, съгласно изказването.

„ В интерес на решаването на провокациите по метод, който сплотява нашата общественост в обич, приемане и партньорство, което е трайното завещание на Pulse, ние взехме решение да закупим земята от актуалните й притежатели “, сподели Дайър.

„ Ние имаме вяра, че това е най-хубавият и подобаващ метод да се форсира основаването на подобаващ мемориал за нещастието на Pulse “, сподели той.

Крайната дата е избрана за 27 октомври в очакване на утвърждението на градския съвет, съгласно град Орландо.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР