Град Кемниц в източната част на Германия от два дни

...
Град Кемниц в източната част на Германия от два дни
Коментари Харесай

Ескалация на напрежението в германския град Кемниц

Град Кемниц в източната част на Германия от два дни насам е разтърсван от експанзия. И през миналата вечер се организираха демонстрации на десни екстремисти и техни съперници от левия набор, при които се стигна до конфликти.

Кемниц е третият по величина град в източната немска провинция Саксония, прочут преди измененията с името Карл Маркс щат. От два дни насам в центъра му се събират крайнодесни групировки, а както и техни съперници. Причината за ескалацията е скандал, поради известия в обществените мрежи.

В нощта против неделя, от нож е умрял 35-годишен немец. Като обвинени са задържани иракчанин и сириец. Затова извънредно десни и радикали се събират на манифестации и с цел да преследват чужденци. Български жител на 30-години е бил сплашван от непознати, поради което е подал недоволство в локалната полиция.

По време на митингите нощес се стига до конфликти. Полицията се е пробвала е да раздели десните от левите стачкуващи, ранени са били шестима души. Униформите са били предизвикани от радикалите с наказуемите в Германия хитлеристки поздрави.

Политици от ръководещата Федералната република Социалдемократическа партия приказват за сходни на революция условия. Полицията признава, че не е била готова за многочисления коренен протест, на който посредством обществените мрежи са се събрали 5000 души.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР