Град Газа – Арабската болница Ал Ахли е ужасяваща гледка

...
Град Газа – Арабската болница Ал Ахли е ужасяваща гледка
Коментари Харесай

„Бяхме в ада“: Ден след смъртоносната атака срещу арабската болница Ал Ахли в Газа

Град Газа – Арабската болница Ал Ахли е ужасяваща панорама на сутринта след клането в нея терени – петна от кръв върху цимент, трева и парцалива постеля, искра на части стъкло до натрошени павета и изкривени, изгорели остатъци от коли.

Три хиляди души, оживели след ракетни офанзиви в други елементи на Газа, са пристигнали да намерят леговище в ал-Ахли, където са спали в двора на градината и на горните етажи на постройката на болничното заведение.

Онези, които не бяха измежду минимум 500-те души, които бяха убити при офанзивата във вторник вечерта, се разхождаха замаяни, събирайки движимостите, които към момента могат да се употребяват, или помагаха за извличането на мъртви тела и елементи от тела.

„ Случилото се е закононарушение против човечеството “, сподели Мохамед ал-Нагех, шеф на стратегиите и координацията на болничното заведение пред Al Jazeera.

„ Тази болница, която действа и дава здравни услуги повече от 140 години, беше нападната по най-брутален метод, избивайки повече от 500 души. “

Линейки и частни коли откараха стотици потърпевши в болничното заведение ал-Шифа, най-големият медицински комплекс в град Газа, който към този момент беше покрит с ранени от други офанзиви на фона на израелската бомбардировка на линията Газа, в Израел на 7 октомври.

Жертвите са пристигнали с ужасяващи пострадвания, сподели представителят на здравното министерство на Газа Ашраф ал-Кидра. Някои бяха обезглавени, изкормени или изчезнали крака.

Здравни чиновници споделиха, че множеството от жертвите на нападението са дами и деца и предизвестиха, че броят на жертвите се чака да нарасне.

Ibtihal al-Raii седеше на втория етаж на болничното заведение с други фамилии и деца.

„ Видяхме светлината на ракетата “, сподели тя. „ В идната секунда бяхме в пъкъла. Счупените стъкла заваляха върху нас и аз се хвърлих върху децата. Изтичахме на открито и видяхме осакатени тела, изгорени тела, елементи от тела на всички места, под краката ни. Къде е арабският свят? " Тя се разплака.

Длъжностни лица в Газа споделиха, че детонацията в болничното заведение е породена от израелски въздушен удар.

Министерството на здравеопазването заяви, че минимум 3300 души са били убити в Газа и 11 000 са ранени при израелски въздушни набези.

Според здравните управляващи се счита, че още 1200 души в Газа са затрупани под руините, живи или мъртви.

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР