Град Форт Лодърдейл губи 1,2 милиона долара от фишинг измама, казва полицията във Флорида

...
Град Форт Лодърдейл беше изваден от 1,2 милиона долара за
Коментари Харесай

Град Форт Лодърдейл беше изваден от 1,2 милиона долара за това, което според полицията в Южна Флорида е фишинг измама.

Градът направи голямото плащане на 14 септември за това, което смятаха за легитимна сметка от Moss Construction, според полицейското управление на Форт Лодърдейл.

Кметът на Форт Лодърдейл Дийн Транталис каза на филиала на CNN WSVN Moss Construction, че работи по изграждането на полицейски участък за града, разположен на 28 мили северно от Маями.

„Това са 144 милиона долара, така че те са в пълен режим на строителство, така че би било в съответствие с практиката, която следваме“, каза Транталис, съобщи WSVN.

„Това не беше просто имейл, като „Хей, това е Moss Construction. Изпратете ми 1,2 милиона долара“, беше последвано от пълна документация, множество документи“, добави Транталис.

Полицията във Форт Лодърдейл каза, че по-късно е установено, че искането за плащане е измамно.

„Злонамерени лица се възползваха от нашето добро име и репутация, за да направят опит за измама“, каза говорител на Moss Construction в изявление за CNN.

 Екип за специално оръжие и тактика на ФБР нахлу в мотел в Южна Калифорния в петък сутринта, спасявайки отвлечено 17-годишно момче, държано за откуп, каза пред CNN източник от правоприлагащите органи, запознат с операцията. class= Екип за специално оръжие и тактика на ФБР нахлу в мотел в Южна Калифорния в петък сутринта, спасявайки отвлечено 17-годишно момче, държано за откуп, каза източник от правоприлагащите органи, запознат с операцията, каза пред CNN. Mapbox

„Те откриха няколко части от обща информация, която обикновено се намира при онлайн търсене, и я използваха като част от своя опит за фишинг измама“, каза говорителят.

Инцидентът се разследва, според полицията във Форт Лодърдейл.

„Бихме искали да отделим това време, за да напомним на нашата общност да бъде внимателна, когато изпълнява искания за плащане и да остане бдителна и наясно с потенциални измами“, добави полицейското управление.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР