Град Белоградчик днес и утре е домакин на Държавното първенство

...
Град Белоградчик днес и утре е домакин на Държавното първенство
Коментари Харесай

Белоградчик е домакин на Държавното първенство по Канадска борба

Град Белоградчик през днешния ден и на следващия ден е хазаин на Държавното състезание по Канадска битка за мъже, дами и ветерани. За 26-та поредна година ще бъдат излъчени първенците на България в един от най-атрактивните спортове.

Днес, 10.09.2022 година,  се организира надпреварата на лява ръка. Очаквано най-хубавите ни състезатели завоюваха златните медали – международните първенци Божидар Димитров, Сашо Андреев и Георги Цветков преобладаваха в своите категории. При дамите купите завоюваха Ана Гранатова и Дарина Сурчева. Запомнящо присъединяване направи Любен Иванов при ветераните. Не липсваха и изненади - в категория до 80 кг. младата ни вяра Димо Димитров съумя да се пребори за сребърния орден, като записа победа над Европейския и Световен първенец Валентин Господинов, а златният орден беше извоюван от различен млад играч – Християн Малаков от град Банско.

Състезанието е подготовка за присъединяване в националния тим, който ще съставлява България на Световното състезание по Канадска битка през м.октомври в Анталия, Турция, а по този начин също и на Световните Комбат игри 2023 в град Риад, Саудитска Арабия.

Утре надпреварата продължава с битките на дясна ръка и чакаме нови забавни дуели.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР