Град Александруполис, Фарът Журналистката Даниела Фархи сподели в профила си във

...
Град Александруполис, Фарът
Журналистката Даниела Фархи сподели в профила си във
Коментари Харесай

Даниела Фархи: В курортите на Гърция само усмивки и спокойствие 

Град Александруполис, Фарът
Журналистката Даниела Фархи показа в профила си във фейсбук усещанията си от почивката си в гръцките курорти, град Александруполис и село Керамоти:

Трябва да изнесем малко локални еколози и управници в Гърция, с цел да изравним салдото на силите отвън естествените дадености. Пресни усещания от Александруполис и Керамоти. На крайбрежните алеи кипи живот, масите на заведенията са от двете страни на улицата. По нея вървят коли, сервитьори с табли, клиенти…в Керамоти видяхме и 6 пожарни, чакащи за ферибота за Тасос, където няколко дни бушува огнена буря. И всички си вършат път, няма ядосани клаксони или псуващи пешеходци, единствено усмивки и успокоение.
Плажът на Керамоти
На големия плаж питейни заведения оферират чадъри, шезлонги (не пластмасови) без никаква такса. Сервитьори обикалят през целия ден, с цел да поръчаш нещо, в случай че решиш. И менюто е на QR код на чадъра. Огромна линия за свободно плажуване, безвъзмезден огромен паркинг, екокъмпинг в горичка, където няма кърлежи и други рискови буболечки, само че не е гратис и има кошове за отпадък и тоалетни. Ниски китни хотелчета с кокетни декоративни оградки и небетониран въздух.

Просто, чисто, елементарно налично. Не се сетих за тъкмо подобен плаж у нас. Има прелестни, чисти линии, само че за паркинг и едно кафе или бира отиват най-малко 10 евро, за сянка дума не разтварям, а до дивите би трябвало да си подготвен да си рискуваш колата.

За бетонираните огромни курорти, за неналичието тук-там за паркиране в цялостните и също толкоз китни дребни приморски селища и за използвачите с каравани и палатки също мълча. Част от тези проблеми са мъчно решими, други – не. Стига да има мисъл и воля.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР