Град Ахтопол, с. Варвара, с. Синеморец и с. Резово са

...
Град Ахтопол, с. Варвара, с. Синеморец и с. Резово са
Коментари Харесай

Ахтопол, Варвара, Синеморец и Резово са недостъпни, евакуират Лозенец, Арапя и Нестинарка

Град Ахтопол, с. Варвара, с. Синеморец и с. Резово са изцяло откъснати поради разрушени мостове след водното злополучие в Царево. Това излиза наяве от обява в профила на община Царево във Facebook във връзка решенията на спешния щаб. Тече евакуация на къмпингите " Арапя ", " Нестинарка " и село Лозенец.

В спешния щаб вземат участие кмета на общината и неговия екип дружно с шефа на ОД на МВР-Бургас, шефа на РДПБЗН-Бургас и представители на РСПБЗН - Царево, " Гранична полиция ", РУП, жандармерия.

Щабът оповестява още:
Продължава бедственото състояние на територията на цялата община.Организирана е евакуация за всички бедстващи лица.Предприети са дейности за източване на язовир Хаджи Яне и непрестанно наблюдаване на язовир Потурнашки. Към момента няма заплаха от повреда на язовирните стени.Предприема се организация с високопроходима техника да се транспортират децата, които живеят в кв. Василико от ДГ Ален Мак до домовете им.Към момента се търсят 3 лица, с които няма връзка и има данни, че са потърпевши.
Движението на коли се стопира в следните сектори:
от полицейски пункт Караагач в посока община Царево;по пътя с. Синеморец - гр. Ахтопол;спира се придвижването на коли в гр. Царево и в обитаемоте места.
Изключенията важат единствено за профилирани коли.

Щабът приканва всички поданици и посетители да не напущат домовете си, а при нужда да заемат места по високите етажи на постройките! На този стадий не би трябвало да се подхващат доброволчески начинания, тъй като обстановката е бедствена и рискова. Доброволци ще са нужни на идващ стадий за превъзмогване на следствията.




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР