Гръбначният хирург Евън Дейвис от Университетската болница в Саутхемптън предупреди,

...
Гръбначният хирург Евън Дейвис от Университетската болница в Саутхемптън предупреди,
Коментари Харесай

Водните пързалки могат да бъдат опасни

Гръбначният хирург Евън Дейвис от Университетската болница в Саутхемптън предизвести, че заплахите при втурване на водна пързалка в аквапарк през лятото и гмуркането в непознати води, могат да доведат до съществени последици. Доктор Дейвис се обърна към хората, които отиват на отмора, с цел да им подсети да погледнат евентуалните опасности, тъй като „ животът може да се промени за момент “.

 © БГНЕС
" Момент на мечтана тръпка може да докара до огромни пострадвания и парализа, които постоянно не могат да бъдат обратими ”, сподели хирургът Евън Дейвис пред BBC.

Наскоро той е оперирал пациент, който е счупил гръбнака си, гмуркайки се сред скали в Хърватия. Друг мъж е прещипал прешлени на шията си на водна пързалка в Испания, а 23-годишният Дейвид Брифа е изгубил схващане, откакто се е блъснал мощно след втурване по водна пързалка в акпарк " Акваландия " в Бенидорм на 8 юли. Той е тежко ранен при случая и може да остане неподвижен вечно.

„ Това, което постоянно наподобява като бърза и почтена тръпка, крие заплаха за причиняване на обилни пострадвания. ”, съобщи хирургът.

Евън Дейвис загатва, че е значимо хората да осъзнават заплахите от гмуркането във вода тук-там, които не познават. Да се защищават, тъй като от време на време никаква интервенция не може да възвърне вредите породени в " миг на полуда ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР