Грабежът на инкасо автомобила от началото на годината е инсцениран

...
Грабежът на инкасо автомобила от началото на годината е инсцениран
Коментари Харесай

Инкасо обирът от началото на годината е бил инсцениран от шофьора

Грабежът на инкасо автомобила от началото на годината е инсцениран от водача, брачната половинка му и негов другар. Това сподели на брифинг в прокуратурата градският прокурор Емилия Русинова.

На 27 януари 2017 година към 21:45 ч. наоколо до търговски център „ The mall “ беше осъществен въоръжен обир на инкасо автомобил. Бяха отнети към 360 000 лева Тази заран към 8 ч. причинителите са били арестувани, заяви още прокурорът, представен от организация „ Фокус”.

По думите на Русинова, част от парите са открити. В автомобила са останали към 405 000 лева, като повода за това е, че авансово квалифицираният сак, който са носили обирджиите, се е оказал дребен.

„ Намерените пари са пакетирани по метода, по който са били отнети от инкасо автомобила, с лепенките на съответната компания, което е несъмнено за нас, че те са част от средствата, отнети по време на въоръжения обир.

Към днешна дата можем да кажем, че е инсцениран въоръжен обир, защото от събраните доказателства вършим извод, че в него са взели участие водачът на инкасо автомобила, негов другар и брачната половинка на водача “, добави тя.

Русинова уточни, че паричните средства са открити в дома на близка другарка на водача, с която той е имал персонални връзки.

„ При инсценирания въоръжен обир водачът на автомобила, който се споделя Явор Георгиев, е дал на своя другар личните си белезници и тиксо, което е било авансово квалифицирано, с които той е бил закопчан. Тиксото е било залепено на устата му.

Приятелят на Явор Георгиев се споделя Илиян Илиев, който също считаме, че е участник в закононарушението. Илиян Илиев, дружно със брачната половинка на Явор Георгиев са били наоколо до мястото, където е спрял инкасо автомобила и сега, в който другият чиновник е слязъл от него и отишъл да отнесе съответната пратка, в автомобила е влезнал Илиян Илиев “, сподели още градският прокурор.

От белезниците има ДНК профил на повече от едно лице, което следва да се изследва и откри чий е “, изясни Русинова. По думите й вследствие на употребяваните СРС-та, е събрана информация, която след това е открита и посредством други доказателства.

„ Намерено е и саморъчно написано писмо от Илиян Илиев, в което прави признание за това, което е направил, за парите, които е получил и каква част не е получил.

В диалог със своя брат по телефона е загатнал за това писмо. Брат му е имал подозрение, че той е направил някакво закононарушение, заради което е желал и от него средства. Индиректно Илиян Илиев е споделил, че фактически е направил нещо, което е малко по-леко наказуемо от ликвидиране “, добави тя.

По думите й по делото следва всеки миг да бъдат привлечени в качеството на обвинени тримата причинители, като във връзка с тях ще бъде избрана мярка за неотклонение „ задържане до 72 часа “ и в границите на избрания от закона период ще бъде импортирано искане за непрекъсната мярка.

Шофьорът на инкасо автомобила е мозъкът на интервенцията, той е измислил схемата и си е намерил съучастници, добави шефът на Столична дирекция на вътрешните работи ст. комисар Ивайло Иванов, като изясни, че той е бил спестовен при харченето, по-голяма част от сумата е открита.

Градският прокурор Емилия Русинова сподели, че инкасо автомобилът е бил с повреди.

„ Заключването не е било задоволително положително. Няколко дни преди този момент е открито, че Явор Георгиев е карал този автомобил. Парите са били открити зад дрешник на земята “, изясни тя.

От брифинга стана ясно още, че на един от адресите е открито нелегално оръжие с муниции.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР