GPT-5, следващото творение на OpenAI, предизвика вълна от спекулации(снимка: CC0

...
GPT-5, следващото творение на OpenAI, предизвика вълна от спекулации(снимка: CC0
Коментари Харесай

Новият GPT-5 е на няколко месеца от пазара


GPT-5, идващото създание на OpenAI, провокира вълна от спекулации
(снимка: CC0 Public Domain)

С ледващата вълна от огромни езикови модели (LLM) е на хоризонта . Д ългоочакваният GPT-5 на OpenAI е на няколко месеца от излизане на пазара, с подред източници на Business Insider.

Ранният достъп до новия чатбот загатва за забележителен скок напред в графика за пускате на продукта. Корпоративни клиенти, на които е демонстриран GPT-5, оповестяват за позитивен опит с изкуствения разсъдък.

Изпълнителен шеф на неназована компания разказва GPT-5 като „ материално по-добър ” от предходните модели. Презентациите на OpenAI даже загатват за благоприятни условия като „ самостоятелни AI сътрудници ”.
още по темата
Според медийните репортажи, образованието на модела е приключено през 2023 година и стартирането му на пазара може да се случи напълно скоро – в границите на няколко месеца.

Разработката продължава редом с демонстрациите. Строгите проби за сигурност, в това число симулирани офанзиви („ червен екип ”), са от решаващо значение преди стартирането на крайния артикул. Този развой може да отсрочи първичните прогнози за пускане през лятото.

OpenAI остава безмълвна по отношение на датата за стартиране на GPT-5 на пазара. Досега имаше доста спекулации с плана. През април 2023 година OpenAI омаловажи слуховете, че моделът е в развой на образование, а диалозите продължиха да се водят към GPT-4.5.

Последните информации допускат, че образованието е приключило през 2023 година и GPT-5 ще започва през 2024 година Подобно на своя предходник, GPT-5 ще се концентрира върху корпоративните клиенти на OpenAI. Многостепенна система, сходна на Gemini LLM на Гугъл, е евентуална бъдеща посока.

През миналата година се появиха потребителски мнения за проблеми с GPT-4, като да вземем за пример безсмислени отговори. Обясненията варираха от неефективно образование до ограничавания на ресурсите. Някои спекулираха с създаването на неиздадени LLM, които натоварват системите на OpenAI.

Изтекла информация от декември 2023 година за моделите „ GPT-4.5 ” с разширени функционалности в допълнение подхрани спекулациите. Изпълнителният шеф на OpenAI резервира безмълвие, когато беше запитан онлайн.

Но в този момент, с GPT-5 на хоризонта, пейзажът на LLM е подготвен за смяна. Следващите месеци ще разкрият същинския капацитет на този модел за изкуствен интелект от последващо потомство.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР