GPS система установи, че повече от 55 на сто от

...
GPS система установи, че повече от 55 на сто от
Коментари Харесай

С GPS провериха южния плаж в Несебър, инспекцията не установи нередности

GPS система откри, че повече от 55 на 100 от пясъчната линия на морски плаж " Несебър – юг " е предоставена за свободно прилагане на плажуващите, а плажът е първенец, който дава отговор на безусловно всички условия.  Внезапните инспекции за редовността на линията бяха осъществени посредством електронния надзор от въздуха през вчерашния ден и през днешния ден. Действието на GPS-a засича обекта и изпраща сигнали до спътник за броя на заведенията, избавителните постове, обезопасяването на прилежащата акватория, здравното здравно обслужване, свободни зони, чадъри.

" Не са открити никакви нарушавания по отношение на разпределението на линията за заплатен и свободен достъп.  GPS-ът откри с акуратност, че по-голямата част от южната линия е предоставена за свободно слагане на плажни такъми. Много е значимо хората да знаят, че имат свободен достъп, а безплатната зона е по цялото продължение на линията ", сподели шефът на плаж " Несебър – юг " Кирил Спасов.

Не са открити пропуски във връзка с водно-спасителна активност, няма установени нередности във връзка с площта на преместваемите обекти и други

Всички заведения на южния плаж в Несебър са заустени в канализационната система. Няма нерегламентирано изхвърляне на мръсни води в морето. Пясъкът и морската вода са чисти откриха при последната инспекция представители на две институции, които дават отговор за чистотата на морските води - Регионалната ревизия по запазване на околната среда и водите и Регионалната здравна ревизия. Всички резултати от взетите проби до този миг имат отлични индикатори. Спасов посочи, че преливникът, който се намира сред 5-ти и 6-ти избавителен пост е предопределен само за отвеждането на дъждовни води.

" Всички знаете, че крайбрежната плажна линия е изключителна държавна благосъстоятелност. Преливникът, от който се изтичат част от дъждовните води е построен от години и е в заварено състояние ", посочи Спасов, който стопанисва морски плаж " Несебър - юг " от 2017 г.  Ивицата се намира в ниската част на града и при значителни дъждове, част от водата се излива непосредствено върху пясъка. За да отбрани пясъчната линия стопанинът е построил пред прeливника насипи вид " габиони ". Сама по себе си дъждовната  вода не крие риск от замърсяване на водите за къпане, добави Спасов.

На плажа са основани условия за комфорт и спокойна отмора на всички туристи. На линията патрулира жива защита. Тя следи за реда по плажа, спокойствието на летовниците  и най-вече  за възможни опити за обири. Тази година плажът бе отличен със международния документ " Син байрак ". Отличието е прието в туристическата промишленост за това, че плажът е добре менажиран с отлични услуги, водата за къпане е в граници и не заплашва здравето на хората, обезпечена е сигурността на посетителите.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР