Говорят едно, а правят съвсем друго - това разбрахме през

...
Говорят едно, а правят съвсем друго - това разбрахме през
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Няма осигурени доставки на газ за страната до края на годината

Говорят едно, а вършат напълно друго - това разбрахме през последните 7 месеца за хората на “Продължаваме промяната” във властта, съобщи пред Българска национална телевизия някогашният енергиен министър от ГЕРБ Теменужка Петкова.

“Символ веруюто на премиера на това държавно управление се оказаха лъжата, арогантността, неналичието на професионализъм и манипулацията”, сподели тя и даде образец: “Няма по какъв начин, когато приказваш, че си диверсифицирал доставките на природен газ за страната, да прекратиш контракта с “Газпром” и още веднъж да внасяш съветски природен газ от Гърция с 30% по-висока цена посредством медиатори. Няма по какъв начин да приказваш за нулева приемливост към корупцията и да сключиш контракт с “Джем корп” - офшорна компания с съветски капитали.”

Кирил Петков и неговото държавно управление не потвърдиха, че са “за” диверсификацията, акцентира Петкова.

По думите ѝ “абсолютна лъжа” е, че държавното управление на Кирил Петков е построил гръцката връзка за 6 месеца.

“Този извънредно значим стратегически за България план стана вероятен с помощта на политическата воля на премиера Борисов и на държавните управления, които той ръководеше. Всичко във връзка с този план стартира на 10 декември 2015 година, когато взехме дефинитивно капиталово решение за реализацията на този проект”, напомни тя и добави, че строителството е почнало през октомври 2019 година, като реализатори са били гръцки компании.

Ние оставихме един съвсем приключен план и обектът да се вкара в софтуерна употреба, съобщи Петкова и подчертава, че срокът на контракта е 31 декември 2021, а оборудването към момента не е въведено в комерсиална употреба.

Според нея най-тревожното е, че няма обезпечени доставки на газ за страната до края на годината - газ има едвам за месец юли и август. Нямаме подписани дълготрайни контракти за доставка, добави тя.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР