Говорят едно, а правят съвсем друго – това разбрахме през

...
Говорят едно, а правят съвсем друго – това разбрахме през
Коментари Харесай

Петкова: Няма осигурени доставки на газ за страната до края на годината

Говорят едно, а вършат напълно друго – това разбрахме през последните 7 месеца за хората на “Продължаваме смяната ” във властта, съобщи в студиото на “Денят стартира с Георги Любенов ” някогашният енергиен министър от ГЕРБ Теменужка Петкова, оповестява

“Символ веруюто на премиера на това държавно управление се оказаха лъжата, арогантността, неналичието на професионализъм и операцията ”, сподели тя и даде образец:

“Няма по какъв начин, когато приказваш, че си диверсифицирал доставките на природен газ за страната, да прекратиш контракта с “Газпром ” и още веднъж да внасяш съветски природен газ от Гърция с 30% по-висока цена посредством медиатори.

Няма по какъв начин да приказваш за нулева приемливост към корупцията и да сключиш контракт с “Джем корп ” – офшорна компания с съветски капитали. ”

Кирил Петков и неговото държавно управление не потвърдиха, че са “за ” диверсификацията, акцентира Петкова.

По думите ѝ “абсолютна неистина ” е, че държавното управление на Кирил Петков е построил гръцката връзка за 6 месеца.

“Този извънредно значим стратегически за България план стана вероятен с помощта на политическата воля на премиера Борисов и на държавните управления, които той ръководеше.

Всичко във връзка с този план стартира на 10 декември 2015 година, когато взехме дефинитивно капиталово решение за реализацията на този план ”,

напомни тя и добави, че строителството е почнало през октомври 2019 година, като реализатори са били гръцки компании.

Ние оставихме един съвсем приключен план и обектът да се вкара в софтуерна употреба, съобщи Петкова и подчертава, че срокът на контракта е 31 декември 2021, а оборудването към момента не е въведено в комерсиална употреба.

Според нея най-тревожното е, че няма обезпечени доставки на газ за страната до края на годината – газ има едвам за месец юли и август. Нямаме подписани дълготрайни контракти за доставка, добави тя.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР