Говорителят заяви, че много от загиналите са под развалините и

...
Говорителят заяви, че много от загиналите са под развалините и
Коментари Харесай

Хамас: При израелски удари са убити 700 души за последните 24 ч. и 15 523 от началото на войната

Говорителят съобщи, че доста от починалите са под руините и че избавителните служби изпитват огромни компликации да доближат до ранените и да ги отведат в болница.

Днес представител на Израелските сили за защита прикани на арабски език жителите да изоставен съответни региони в южната част на линията Газа и да отидат в избраните зони, защото след края на примирието въздушните бомбардировки на Израел поразяват цели както в северната, по този начин и в южната част на анклава.

В същото време съгласно листата, оповестен от граничните управляващи от палестинската страна, повече от 600 задгранични жители и палестинци с двойно поданство се чака да получат през днешния ден позволение да изоставен линията Газа в посока Египет.

Списъкът включва повече от 300 жители на Съединени американски щати и Канада, както и голям брой германци, норвежци, гърци, турци и филипинци. Според Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси граничният пункт е отворен за съвсем 900 непознати жители и такива с двойно поданство след приключването на примирието в петък.

Освен това тази заран е било позволено да преминат 13 ранени, както и съпътстващите ги лица.

Здравното министерство на " Хамас " разгласи, че минимум 15 523 души са били убити в Газа от началото на войната

Министерството на здравеопазването на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " разгласи през днешния ден, че от началото на войната на 7 октомври при израелските бомбардировки в линията Газа са починали минимум 15 523 души, съобщи Франс прес.

При израелските военни интервенции, почнали в Газа след нападението, осъществено от бойци на " Хамас ", са ранени минимум 41 316 души, сподели представителят на министерството Ашраф ал Кидрех.

Два израелски търговски кораба и един американски военен транспортен съд бяха атакувани в Червено море; Йеменските хуси поеха отговорност за офанзивите

Американски военен транспортен съд и два израелски търговски кораба бяха атакувани през днешния ден в Червено море, заяви Пентагонът, представен от Асошиейтед прес. Агенцията отбелязва, че нападенията бележат нова фаза в ескалацията на напрежението в Близкия изток след поредност от офанзиви, свързани с войната сред Израел и " Хамас ".

" Запознати сме със известията за офанзиви против ескадрения миноносец " Карни " и търговски кораби в Червено море и ще предоставим повече информацията, когато обстановката се обясни ", уточни Пентагонът.

Няколко източника от региона на морската сигурност, в това число английската компания по морска сигурност " Амбрей ", оповестиха малко по-рано през днешния ден, че два контейнеровоза са били атакувани с дронове в Червено море и са понесли вреди, показва Ройтерс.

Подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хуси оповестиха по-късно през днешния ден, че са атакували два израелски кораба край южните крайбрежия на Йемен, като прибавиха, че " израелските " кораби са станали цел на нападенията поради войната в Газа, отбелязва Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В изказване на представителя на хусите Яхия Сариа в обществените мрежи се оповестява, че те са направили " интервенция против два израелски кораба в региона на пролива Баб ел Мандеб " - стратегически воден път, свързващ Червено море с Аденския залив, като първият транспортен съд е бил нападнат с " противокорабна ракета, а вторият - с дрон ".

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР