Говорителят на военновъздушните сили на Украйна Юрий Игнат заяви, че

...
Говорителят на военновъздушните сили на Украйна Юрий Игнат заяви, че
Коментари Харесай

Украйна не очаква F-16 тази есен и зима

Говорителят на военновъздушните сили на Украйна Юрий Игнат съобщи, че страната няма да се снабди със западни изтребители F-16 тази есен и през зимата на тази година .

Украинските медии цитират Игнат след негово присъединяване в телевизионно предаване, където той е отговарял на въпроси за масираните съветски офанзиви с ракети и безпилотни летателни апарати.

" За страдание и това е към този момент явно, ние не можем да защитим Украйна с F-16 през есента и зимата на тази година , съобщи Игнат, признавайки, че са се възлагали огромни очаквания на този аероплан да стане част от противовъздушната защита на страната от съветската експанзия.

В същото време Игнат декларира, че " въпросът за образование на нашите водачи и личен състав на процедура е повдигнат на ново равнище ". " Ние разбираме, че нашите водачи въпреки всичко ще бъдат обучавани в близко бъдеще в страни, които са част от авиационната коалиция и които ни дават тази поддръжка ", сподели представителят на Военновъздушни сили на въоръжените сили на Украйна.
 Украинската атака: Провал на американската тактичност или дефицит на време и сили?
Украинската атака: Провал на американската тактичност или дефицит на време и сили?

Защо въоръжените сили на Украйна към момента не са пробили съветската защита

По-рано украинският президент Володимир Зеленски и европейски служители заявяваха, че образованието на украински водачи ще стартира още през август месец , само че този проект очевидно ще се окаже нереалистичен. Миналата седмица CNN заяви, че Съединени американски щати към момента чака от европейските си съдружници проект за подготовка на украинските водачи, който Вашингтон би трябвало публично да утвърди, преди да стартира самото образование. , базирайки се на високопоставени украински военни, че първата група от шест водачи не може да приключи образованието си до лятото

Киев упорства, че би трябвало да получи западни изтребители допустимо най-скоро . Американските, а и европейските водачи на смятат обаче, че такива самолети могат да оказват помощ на протичащото сега украинско контранастъпление.
 Чехия подарява симулатори на F-16 за украинските водачи
Чехия подарява симулатори на F-16 за украинските водачи

Зеленски даже тества комплекса на практика
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР