Говорителят на външното министерство на Катар Маджед ал-Ансари е написал

...
Говорителят на външното министерство на Катар Маджед ал-Ансари е написал
Коментари Харесай

Катар съобщи за 24-ма заложници, освободени от ХАМАС

Говорителят на външното министерство на Катар Маджед ал-Ансари е написал в обществената мрежа Х: Ние удостоверяваме, че Червеният кръст е приел 24 цивилни, арестувани в Ивицата Газа, в това число редица цивилни дами и деца в границите на съглашението за филантропично помирение ", оповестява The Times of Israel .

" Няколко тайландски жители също са освободени отвън рамките на съглашението за помирение и сега напущат Ивицата с Червения кръст ", е добавил той.

В по-ранни изказвания се посочваше, че през днешния ден ще бъдат освободени 13 израелски и 12 тайландски заложници.

Но Ансари е декларирал, че 13 израелски заложници са освободени, някои от които са с двойно поданство, дружно с 10 тайландски жители и един филипински жител.

Червеният кръст разгласява лично изказване, в което се показва: " С облекчение удостоверяваме безвредното освобождение на 24 заложници ".

" Ние улеснихме това освобождение, като ги транспортирахме от Газа до границата с Граничен контролно-пропусквателен пункт " Рафа ", отбелязвайки действителното влияние на нашата роля на безпристрастен медиатор ", прибавят в изказването.

Сред освободените има 9-годишно дете и жена, за която по-рано беше посочено, че е починала при израелски офанзиви в Газа, допълва The Times of Israel в друга обява.

Катарската страна обявяви, че 39 палестински дами и малолетни, затворени от Израел, са били освободени в сходство с уговорките на Израел към примирието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР