Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Париж

...
Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Париж
Коментари Харесай

Русия съветва Франция да не я учи как да се справя с протестите

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че Париж не би трябвало да учи Москва по какъв начин да реагира на митингите, изключително като се имат поради суровите способи на френската полиция към демонстрациите на "жълтите жилетки ", заяви ТАСС.

Повод за коментара е, че по-рано денем на профила на френското външно министерство в Туитър бе обявено за забележителен брой задържани и арестувани руснаци по време на забранен от общината в Москва митинг на 27 юли.

"Френското външно министерство се е заело с митингите в Москва - самата Франция, в която стават яростни конфликти сред протестиращите и полицията ", написа Захарова във Facebook. Официалният представител на съветското външно министерство напомни, че във Франция по време на демонстрациите са убити 11 души, 2,5 хиляди души от редиците на "жълтите жилетки " са ранени, а към 9 хиляди души души са били арестувани.

Според нея френските управляващи "тестват всички типове репресивни способи за влияние върху популацията: от сълзотворен газ, шумови гранати и водни оръдия до всеобщи арести ". "Така че Париж да не учи никого на пропорция на реакцията ", акцентира Захарова. Тя означи също, че правозащитниците от други страни не са призовавали управляващите в Париж да стартират да се отнасят хуманно към личното си население.

На 27 юли по време на строго охраняван митинг пред кметството на Москва бяха арестувани 1074 протестиращи, съгласно съветската полиция. Според съветския портал за цивилен права ovdinfo.org обаче, броят на арестуваните е над 1388. Хората в Москва стачкуваха в символ на неодобрение против отхвърли да бъдат регистрирани близо 30 претенденти за локалните избори в съветската столица, които ще се проведат през септември. Официалният претекст за отхвърли е, че те не били събрали нужните към 5000 подписа за регистрация. Потърпевшите обаче отхвърлят и настояват, че документите за кандидатурата им са били изрядни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР