Говорителят на руския президент Владимир Путин Димитрий Песков коментира, че

...
Говорителят на руския президент Владимир Путин Димитрий Песков коментира, че
Коментари Харесай

Кремъл: Готови сме да сътрудничим по случая с бившия руски шпионин

Говорителят на съветския президент Владимир Путин Димитрий Песков разяснява, че Русия няма информация какво може да е предизвикало положението на някогашния съветски шионин Сергей Скрипал във Англия, но Кремъл е в подготвеност " да сътрудничи " на криминалното следствие на случая. 

66-годишният Скрипал и жена на 33 години бяха открити в безсъзнание, в тежко положение на скамейка в търговски център в Солсбъри, Англия, съобщи Би Би Си. 

Скрипал остава в сериозно положение. Той беше открит без забележими пострадвания, откакто е бил инфектиран с незнайно към този момент вещество.

Екипи в цялостно защитно облекло са отделили региона и са обезвредили незнайния химикал. 

Мъжът е пенсиониран полковник от съветското разузнаване. През 2006 година той бе наказан на 13 години затвор в родината си, тъй като е издал самоличността на съветски сътрудници под прикритие в Европа на английското външно разузнаване МИ6, получавайки 100 хиляди $ за това. Разузнавачът получи шпионско леговище във Англия през 2010 година при замяна на шпиони с Русия. 

" Инцидентът не е разгласен за обвързван с терористична активност и призоваваме хората да не спекулират. Трябва да подчертая, че оставаме отворени за всевъзможни версии и продължаваме да проверяваме ", разяснява Крейг Холъдн, и.д шеф на полицията в Уилтшир.

Междувременно случаят напомни за ориста на някогашния съветски шпионин и отстъпник Александър Литвиненко, който умря в Лондон, откакто през 2006 година изпи токсичен с радиоактивна субстанция чай. Съпругата на Литвиненко разяснява пред Би Би Си, че е належащо във Англия да бъдат усъвършенствани ограниченията за отбрана на лицата, потърсили леговище в нея със специфичен статут. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР