Говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че всякакви заплахи

...
Говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че всякакви заплахи
Коментари Харесай

Кремъл: Всякакви заплахи към Русия са неприемливи

Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че всевъзможни закани към Русия са неприемливи. Така той разяснява пред публицисти изказването на латвийския президент Едгарс Ринкевичс, който заплаши, че НАТО може " да затвори Балтийско море за съветски кораби ", заяви ТАСС. Кремъл съобщи също, че е склонен с президента на Съединени американски щати Джо Байдън по отношение на нуждата от създаване на " нов международен ред ", само че не е склонен, че Съединени американски щати са способни да го изградят, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Всички закани би трябвало да се одобряват съществено, без значение от кого идват. От който и да идват, заканите към Русия са неприемливи ", съобщи Песков и означи, че Русия няма нищо общо с повредата на газопровода " Балтикконектор ".

 Финландски следователи обявиха, че повредата на " Балтикконектор ", която се случи на 8 октомври, може да е резултат от бойкот, макар че към момента не са стигнали до умозаключение дали става въпрос за случай или за съзнателно деяние, напомнят от Ройтерс.
" Там в действителност се организира следствие. И той (Ринкевичс) просто искаше да каже, че в случай че се окаже, че Русия има нещо общо с това, а аз незабавно ще направя ангажимента, че Русия няма нищо общо с това, тогава, да речем, би трябвало да се намерения за затваряне на Балтийско море за Русия. Повтарям още един път, че Русия няма нищо общо с това ", акцентира Песков.

" В отговор бих желал да попитам господин президента какво би трябвало да се направи с Балтийско море, откакто завърши следствието и откакто стане ясно кой е направил и кой е поръчал терористичния акт в Балтийско море против " Северните потоци "? По този въпрос господин президентът избра да замълчи и да не каже нищо ", съобщи представителят на Кремъл.

 Ройтерс напомня, че за взривяването на " Северен поток " 1 и 2 Москва твърди, че актът е дело на Съединени американски щати и техни съдружници, без да дава доказателства.
Кремъл разгласи също, че е склонен с президента на Съединени американски щати Джо Байдън по отношение на нуждата от създаване на " нов международен ред ", само че не е склонен, че Съединени американски щати са способни да го изградят, съобщи Ройтерс. В диалог с кореспонденти Дмитрий Песков съобщи, че Съединени американски щати приказват за " американоцентричен " международен ред, който няма да съществува в бъдеще.

В обръщението си в петък Байдън съобщи, че редът, който е работил добре в продължение на 50 години след Втората международна война, е " ненапълно привършен " и е нужен нов. Той сподели още, че американците имат " опция да го осъществят, в случай че сме задоволително смели и имаме задоволително убеденост в себе си, да обединим света по невъобразим до момента метод ".

Песков съобщи, че Москва е в рядко срещано единодушие с американския президент по отношение на нуждата от нов ред, който, съгласно него ще бъде " свободен от концентрацията на всички механизми на международното ръководство в ръцете на една страна ". Но Песков означи, че Русия не е съгласна с Байдън за способността на Съединени американски щати да изградят такава система.

Според Кремъл този международен ред би трябвало да бъде свободен от опитите за концентриране на всички механизми за надзор в ръцете на една страна, от опитите да постанова волята и решенията си на други страни. " Обратно, (трябва да има) международен ред, който се основава на интернационалното право, а не на " правила ", който се основава на взаимно почитание, взаимна полза, невмешателство във вътрешните работи на другата страна и така нататък ", твърди Песков, предава ТАСС.

" В тази част ние не сме съгласни, тъй като Съединените щати... без значение от това за какъв международен ред приказват, имат поради един американоцентричен международен ред, т.е. свят, който се върти към Съединените щати. Това повече няма да е по този начин ", увери представителят на Кремъл.

На въпроса какви дейности подхваща Москва по отношение на съветските заложници в Ивицата Газа, Песков отговори, че съветските дипломати вършат всички належащо в обстановката с руснаците, държани като заложници в Газа, само че при актуалните условия е мъчно да се приказва в детайли по въпроса.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР