Говорителят на президента на Русия Дмитрий Песков отказа да отговори

...
Говорителят на президента на Русия Дмитрий Песков отказа да отговори
Коментари Харесай

Правда.ru“: Мълчанието на Башар Асад: Защо не намери време да се обади на Путин

Говорителят на президента на Русия Дмитрий Песков отхвърли да отговори на въпроса, задоволителна ли е една депеша за Кремъл от президента на Сирия Башар Асад във връзка случая с съветския боен аероплан Ил-20, написа съветският вестник „ Правда.ru “.

Песков се ограничи само с отговора, че „ телеграмата е получена “.

Вестникът напомня, че сирийският президент изпраща телеграмата, за която излиза наяве вечерта на 19 септември. Самолетът е свален в Сирия в нощта на 17 против 18 септември. В съветското министерство на защитата, съобщавайки за това, акцентират, че виновността за произшествието лежи върху Израел, чиито самолети са „ прикрили “ съветските и по този метод са избегнали офанзивите. В допълнение, предизвестие за удара по територията на Сирия не е било получено до 1 минута до началото му.

Въпреки това, още на същия ден, министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху позвъни Владимир Путин. А преди този момент министърът на защитата на Израел Авигдор Либерман е приказвал със своя съветски сътрудник Сергей Шойгу.

Да, несъмнено, в Израел виновността за произшествието не се признава, а се трансферира отговорността на Сирия. Но все пак, за какво Башар Асад до момента не е позвънил?

Директорът на Центъра за стратегически проучвания Иван Коновалов изяснява тази комплицирана обстановка, в която се оказа сирийското управление. По мнението му, на сирийците е било нужно време, с цел да формулират своята позиция във връзка злополуката.

Въпреки това, той има вяра, че грешката на Дамаск е била в забавянето на отговора. „ Башар Асад можеше да каже и по-рано това, което беше написано в телеграмата “, добави Коновалов пред „ Pravda.ru “.

„ Ситуацията е безусловно нещастна - „ другарски огън “ по основния си съдружник. Очевидно е, че сирийското управление е било в шоково положение известно време “, смята специалистът.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР