Говорителят на посолството на Китай във Вашингтон отрече Москва да

...
Говорителят на посолството на Китай във Вашингтон отрече Москва да
Коментари Харесай

Китай: Москва не е искала военно оборудване от нас

Говорителят на посолството на Китай във Вашингтон отхвърли Москва да е желала от Пекин военно съоръжение откогато стартира нашествието в Украйна.

" Никога не съм чувал такова нещо " - с тези думи Лю Пънюй отговори на медийни изявления за поисканата помощ.

Приоритетът на Китай е да не разрешава напрегнатата обстановка в Украйна да излезе от надзор, разяснява Лю Пънюй пред Ройтерс, представен от БНР.

Той дефинира обстановката в Украйна като смущаваща.

По-рано " Файненшъл таймс ", " Вашингтон пост " и " Политико " цитираха американски публични представители, съгласно които Русия е поискала от Китай военно съоръжение след нахлуването в Украйна на 24 февруари.

Откакто Русия нахлу в Украйна на 24 февруари акцията й за завладяване на столицата Киев и други основни райони беше спряна или доста забавена, най-много поради подкрепяната от Запада опозиция на Украйна.

Изпращането на хиляди противотанкови и противовъздушни ракети, дружно с друго съвременно съоръжение, оказа помощ на украинските войски да унищожат съветските десетки бойни самолети, хеликоптери и други транспортни средства. Макар Русия да поддържа военно предимство, сериозните загуби трансфораха акцията й в призрачен сън.

Днес съветникът по националната сигурност Джейк Съливан ще се срещне в Рим с Ян Джиечи, почитан посланик от Китай, с цел да обсъдят съветската инвазия в Украйна.

В неделя Съливан сподели пред Си Ен Ен, че за Пекин " сигурно ще има последици при предприемането на огромни старания за отбягване на наказания или в случай че поддържа Русия да го направи ".

" Няма да позволим да има избавителен пояс за Русия против тези стопански наказания от която и да е страна по света ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР