Говорителят на Пентагона Ерик Пахон потвърди информацията за задържане на

...
Говорителят на Пентагона Ерик Пахон потвърди информацията за задържане на
Коментари Харесай

Задържаха американец, сражавал се на страната на Ислямска държава

Говорителят на Пентагона Ерик Пахон удостовери информацията за задържане на американски жител, сражавал се на страната на Ислямска страна (ИД), заяви „ The Daily Beast “.
„ Американски жител е арестуван в сходство със законите от Министерство на защитата като противников боец “, съобщи Пахон.
Източник, осведомен със обстановката, споделя пред " The Daily Beast ", че американецът е бил хванат от кюрдски сили. Други военни представители показаха, че последователят на екстремистите " се е предал " във или към вторник, съобщи БГНЕС.
И в двата случая задържането на американец, сражаващ се на страната на ИД, би сложил Доналд Тръмп пред огромния въпрос за отношението в бъдеще към военнопленниците.
Според източника на „ The Daily Beast” жителят на Съединени американски щати в началото е бил арестуван от Сирийските демократични сили, формирани най-вече от кюрдски бойци, които американските военни употребяват за битка с ИД в Сирия. Този източник сподели, че кюрдите по-късно са предали пленника на американски сили. Не е ясно къде сега е арестуваният американец, нито дали Международният комитет на Червения кръст има достъп до него.
Нито военното командване на Съединени американски щати, което управлява войната против ИД, нито Министерството на правораздаването, което играе основна роля при вземането на решения по отношение на това какво се прави с задържаните жители на Съединени американски щати, опровергаха информацията за задържането.
" Ние сме наясно с отчета, че жител на Съединени американски щати, за който се счита, че се бие на страната на ИД, се е предал на Сирийските демократични сили на или към 12 септември ", съобщи представителят майор Ърл Браун.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР