Говорителят на Кремъл обяви, че бутилката с вода, намерена в

...
Говорителят на Кремъл обяви, че бутилката с вода, намерена в
Коментари Харесай

Кремъл твърди, че е било изнесено важно доказателство по случая Навални

Говорителят на Кремъл разгласи, че бутилката с вода, открита в хотелската стая на опозиционния водач Алексей Навални, е можела да послужи като доказателство по случая, само че негови поддръжници са я изнесли от Русия, съобщи " Ройтерс ".

Германия и други западни страни споделят, че Навални е бил токсичен с нервнопаралитично вещество " Новичок ". Екипът на опозиционера съобщи, че бутилката с вода, взета от неговата хотелска стая в съветския град Томск предишния месец, е била отнесена в Германия и по нея са открити следи от " Новичок ".

Попитан за това, представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че съветски експерти не са могли да изследват бутилката, заради което Москва не може да разяснява тази информация. След отравянето си Навални беше изместен за лекуване в берлинска клиника, където е и до през днешния ден. Той към този момент е в схващане и здравето му се усъвършенства.

" Не можем да разбираем това, тъй като, както знаете, тази бутилка, в случай че в действителност е съществувала, е била отнесена в Германия или някъде другаде. Следователно нещо, което е можело да се трансформира в доказателство за отравяне, за жалост е било изнесено. Това поражда спомагателен въпрос: за какво? ", съобщи Песков. " В тази история има прекалено много парадокси, с цел да се одобри нечия дума за факт ", сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР