Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в сряда, че ситуацията

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в сряда, че ситуацията
Коментари Харесай

Кремъл: Ситуацията с цените на петрола е "притеснителна"

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи в сряда, че обстановката във връзка с световните цени на петрола е " притеснителна ".

Той обаче добави, че оценката на развитията на петролните пазари би трябвало да се прави за по-дълъг интервал от време, защото тези развития не могат да бъдат оценени вярно " за ден или седмица ".

Според Кремъл е прекомерно рано да се вършат заключения за вероятни спомагателни стъпки за прекъсване на петролния ценови спад преди световната договорка, контрактувана във формата " ОПЕК + " да влезе в действие на 1-ви май, съобщи Ройтерс.

Цената на петрола брент удари по-рано в сряда 21-годишно дъно тъкмо под Щатски долар 16 за барел, достигайки най-ниско равнище от 1999 година насам, преди обаче да последва отскок на петролните фючърси с доставка през юни с 2,5% назад към Щатски долар 20 за барел.

" Трябва да създадем разбор, тъкмо когато договорката на " ОПЕК + " стартира да работи... Сега остава единствено да изчакаме ", уточни Песков пред публицисти, когато беше запитан за възможни спомагателни ограничения, които Русия може да предприеме по отношение на доста слабите цени на петрола.

Междувременно изпълнителният шеф на Международната организация по енергетика (МАЕ) Фатих Бирол съобщи, че Организацията на страните експортьори на нефт и техните съдружници във формата " ОПЕК + " може би са подготвени да обмислят по-нататъшни съкращения на производството за стабилизиране на петролните пазари.

В изявление за организация Блумбърг Бирол уточни, че " може би е подходящо за " ОПЕК + " да понижи производството на нефт допустимо най-скоро ", повтаряйки по този метод отправеният от него сходен апел преди по-малко от 24 часа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР