Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че руските и турските

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че руските и турските
Коментари Харесай

В Русия оцениха възможността за война с Турция

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че съветските и турските управляващи поддържат непрекъснат контакт по отношение на турската интервенция в Северна Сирия, съобщи ТАСС. Русия изрично не желае да се стига до опцията за боен спор против Турция, съобщи " Известия ", цитирайки думите му.

Песков напомни, че предходната седмица бе извършен телефонен диалог сред президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган. Песков подсети и за непрекъснатите контакти сред министрите на външните работи на двете страни.

Съществуват и канали за връзки сред военните, сподели Песков пред публицисти. Имаше контакти, имаме и избрани съглашения. Повече нищо не мога да прибавя, сподели той, като напомни, че няма промени в съветския метод към сирийския въпрос. В самото начало на тази интервенция (на Турция в Северна Сирия) съветската страна посочи на най-различни равнища безапелационното си отвращение да бъдат предприемани каквито и да било дейности, които може да попречат на процеса за политическо разрешаване на рецесията в Сирия и да предизвикат напрежение в тази страна, уточни Песков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР