Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Русия вярва, че

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Русия вярва, че
Коментари Харесай

Песков: Западът завинаги загуби доверието на Русия

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Русия има вяра, че рецесията в Украйна ще бъде продължителна и западните страни няма да могат да възстановят доверието на страната му.

Да, това ще бъде дълга рецесия и ние в никакъв случай няма да се доверим на Запада още веднъж, означи той в изявление за Ем Ес Ен Би Си.

По негови думи Западът би трябвало да бъде държан виновен.

Освен това Песков уточни, че двамата американци, които бяха хванати в Украйна, до момента в който се бият на страната на украинската войска, " заплашват " живота на съветските бойци и " би трябвало да бъдат държани виновни за тези закононарушения ".

Това е първият коментар на Кремъл за случаите на американците Александър Дрюик и Анди Хойен, прецизира Ен Би Си Нюз.

Говорейки на британски, Песков съобщи: " Те са наемници и са взели участие в противозаконни действия на територията на Украйна - в обстрел на наши бойци и застрашаване на живота им ".

Той бе безапелационен, че двамата американски жители би трябвало да бъдат държани виновни за " закононарушенията, които са направили ", отбелязвайки, че " тези закононарушения би трябвало да бъдат разследвани ".

По негови думи те не попадат под юрисдикцията на Женевската спогодба за военнопленниците , защото не са част от украинската войска.

Миналата седмица президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи, че не е известно къде се намират Дрюик и Хойен, за които се счита, че са се включили непринудено дружно с други чужденци към украинските сили.

Говорител на Държавния департамент на Съединени американски щати удостовери в събота, че Вашингтон е видял фотоси и видеоклипове на двама американски жители, за които се оповестява, че са били хванати от съветски военни в Украйна , показва " Франс прес ".

Източник: Ем Ес Ен Би Си / " Франс прес "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР