Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че не разполага с

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че не разполага с
Коментари Харесай

Кремъл: Нямаме информация за смъртта на командващия руския Черноморски флот

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че не разполага с информация за гибелта на командващия съветския Черноморски флот, откакто Киев заяви, че той е бил погубен при украински въздушен удар в анексирания Крим, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11792
" Министерството на защитата няма информация за това ", съобщи Песков пред медиите.

Днес съветското министерство на защитата популяризира фотография, на която се вижда командващия Черноморския флот адмирал Виктор Соколов да взе участие във видеоконферентна среща под председателството на министъра на защитата Сергей Шойгу макар изказванията на Украйна, че той е бил погубен.

На фотографията адмирал Соколов се появява на огромен екран дружно с други висши военни чиновници, които вземат участие в среща, ръководена от Шойгу. В известие за медиите се показва, че срещата се е състояла през днешния ден.

Американските танкове " Ейбрамс ", доставени на Киев, " ще изгорят ", даде обещание още Песков, като увери, че идването им на бойното поле " няма да промени салдото на силите " сред съветската и украинската войска.

" Танковете " Ейбрамс " са съществени оръжия ", съобщи представителят на съветския президент. Но " те също ще изгорят ", увери той, като повтори предизвестието на съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, когато първите танкове " Леопард " бяха доставени на Украйна. Всичко това няма да промени нито същността, нито резултата на водената от Русия война.

" Няма тип оръжие, който да може да промени съотношението на силите на бойното поле ", акцентира Песков.

Според него посредством тези нови доставки за Киев " американците не престават да усилват директното си присъединяване в този спор ", само че все пак съветската войска съумява да " противодейства " на офанзивите на украинската войска.

Силите на Кремъл се учат непрекъснато да се приспособяват към нови типове оръжия, добави Песков, представен от Ройтерс.

През юни предходната година силите на Киев започнаха контраатака, целяща да изтласка съветската войска от окупираните територии. Но войските на Москва са подкрепени от мощни укрепени линии, формирани от обширни минни полета, окопи и противотанкови клопки, които е мъчно да бъдат пробити. На този стадий украинската войска е съумяла да превземе единствено няколко села, само че през последните седмици ускорява натиска върху южния фронт с настъпването на по-студената част от годината, отбелязва Агенция Франс Прес.

Във връзка с Нагорни Карабах Песков сподели, че интернационална задача за наблюдаване може да бъде изпратена там само със единодушието на азербайджанското държавно управление. По-рано Съединени американски щати приканиха за изпращане на интернационална задача за наблюдаване в региона, над който Баку си върна контрола при светкавична атака предходната седмица, което накара хиляди етнически арменци да избягат в прилежаща Армения.

Говорителят на Кремъл отхвърли да разяснява публикувания в интернет видеозапис, на който синът на чеченския водач Рамзан Кадиров пребива млад мъж, отбелязва Ройтерс.

Във видеото 15-годишният Адам Кадиров бие грубо 19-годишен юноша, който съгласно Рамзан Кадиров е бил арестуван през май за изгаряне на Корана. Клипът президизвика вълна от реакции в Русия, отбелязва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР