Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков реагира остро на думите на

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков реагира остро на думите на
Коментари Харесай

Песков: Не Байдън решава кой ще е на власт в Русия! Президентът се избира от руснаците

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков реагира остро на думите на американския президент Джо Байдън, който съобщи, че Владимир Путин " не може да остане на власт ".

" Не Байдън е този, който взема решение. Президентът на Русия се избира от руснаците ", сподели Песков в отговор на въпрос Ройтерс.

Представител на Белия дом съобщи, че Байдън, който изрече тези думи в тирада във Варшава, не е призовал за промяна на режима в Русия.

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков счита, че персоналните обиди на президента на Съединени американски щати Джо Байдън към съветския държавен глава Владимир Путин стесняват прозореца от благоприятни условия за възстановяване на връзките сред Москва и Вашингтон.

„ В края на краищата държавният водач би трябвало да остане изтрезнял “, сподели представителят на Кремъл пред ТАСС, разяснявайки следващите изказвания на американския президент.

" И, несъмнено, всякога сходни персонални обиди стесняват прозореца на опциите за нашите двустранни връзки при сегашната администрация (САЩ). Трябва да сме наясно с това ", акцентира Песков.

Той е сюрпризиран, че обвиняванията против Путин идват от Байдън, " който прикани за бомбардировките на Югославия ".

" В последна сметка това е човек, който по едно време изиска, говорейки по малкия екран в страната си, да се бомбардира Югославия. Той изиска да убива хора ", сподели представителят на Кремъл.

„ Затова, несъмнено, е най-малкото необичайно да се чуват такива неща от устата му “, акцентира Песков.

Байдън посети през днешния ден приемен център за бежанци от Украйна на Националния стадион във Варшава.

На журналистически въпрос какво мисли за съветския водач в подтекста на протичащото се сега в Украйна, Байдън съобщи. „ Той е касапин, това е, което мисля за това “.

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР