Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков призова Съветът за сигурност на

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков призова Съветът за сигурност на
Коментари Харесай

Москва зове за балансиран вариант на резолюция за конфликта в Близкия изток

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков прикани Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да продължи напъните си в търсене на уравновесен вид на резолюция за спора в Близкия изток.

Песков сподели това, откакто препоръчаните и от Русия, и от Съединените щати проекторезолюции не бяха признати.

Пред публицисти уточни, че съгласно него съветският вид е бил по-балансиран и добави, че и двете враждуващи страни би трябвало да бъдат призовани да прекратят огъня.

По-рано, на среща с водачите на религиозните общности в Русия, президентът Владимир Путин предизвести, че палестинско-израелският спор може да се популяризира отвън рамките на Близкия изток.

" Главната ни задача през днешния ден е да спрем кръвопролитието и насилието. В противоположен случай по-нататъшното разгръщане на рецесията може да докара до доста тежки, извънредно рискови и разрушителни последствия. При това освен за региона на Близкия изток, само че и надалеч отвън неговите граници ".

На днешния си брифинг Дмитрий Песков разяснява и позицията на Южна Корея, Япония и Съединените щати, които уверено осъдиха доставките на севернокорейски оръжия и боеприпаси за потребностите на руската войска в Украйна. По думите на Песков Северна Корея е комшия на Русия и Москва ще продължи да развива връзките си с Пхенян във всички сфери.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР