Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков предупреди, че Москва ще разглежда

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков предупреди, че Москва ще разглежда
Коментари Харесай

Москва ще разглежда прехвърлянето на ядрени оръжия в Полша като крайно провокативно: Песков

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков предизвести, че Москва ще преглежда прехвърлянето на нуклеарни оръжия в Полша като извънредно провокативно, откакто почитан чиновник съобщи, че Варшава е подготвена да одобри непознати ракети като възпираща мощ.

В сряда в диалог с френската телевизия LCI Песков съобщи, че всяко сходно разполагане евентуално ще провокира ответна реакция от страна на Русия, което допуска, че тя ще промени личната си нуклеарна позиция.

" За нас това би било огромна опасност ", сподели той и добави: " В този случай разполагането на съветски нуклеарни ракети на западната граница би било неизбежно ", като също по този начин акцентира, че Москва е " виновна нуклеарна мощ ".

Коментарите на Песков идват, откакто през миналия уикенд полският вицепремиер Ярослав Качински съобщи пред немски вестник, че страната му " би била отворена " за приемане на американски нуклеарни оръжия, потвърждавайки, че разполагането на ракети на източния фланг на НАТО " има смисъл " и " доста би нараснало възпирането на Москва ".

 

По време на брифинг в понеделник Песков също по този начин съобщи, че този ход единствено ще ускори напрежението на фона на продължаващите военни дейности в Украйна, като го назова причина за " дълбока угриженост ".

Качински не е първият, който повдига тази концепция, като пратеникът на Вашингтон в Полша прави същото предложение още през 2020 година, като в този случай приканва за пренасяне на американските нуклеарни оръжия, които сега се намират в Германия. Досега водачите на Съединени американски щати са отказали да подхващат дейности по предложенията.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР