Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отново отказа да потвърди или

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отново отказа да потвърди или
Коментари Харесай

Кремъл избягва подробности за удара по щаба на Черноморския флот

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков още веднъж отхвърли да удостовери или отхвърли информация за допустима гибел на командири на съветския Черноморски флот вследствие на украинската офанзива против щаба му в анексирания Севастопол на 22 септември, цитира думите му Руската работа на Би Би Си.

Според украинската страна, вследствие на което са били убити повече от три дузини високопоставени офицери, в това число командващия флота Виктор Соколов.

" Още един път предлагам всички въпроси по този въпрос да бъдат адресирани до Министерството на защитата ", сподели Песков пред кореспонденти в отговор на молба да разяснява изказванията на украинската страна.

" Вчера говорихме за (смъртта на) командващия флота (Виктор Соколов),, тъй че проверете в Министерството на защитата ", цитира ТАСС представителя на Кремъл.

По-рано Песков съобщи, че Кремъл не е получавал информация от Министерството на защитата по този въпрос.

В сряда телевизионният канал " Звезда " на съветското министерство на защитата пусна видео със Соколов, без да показва датата и мястото на събитието , което, сходно на фрагментите от срещата във ведомството с негово присъединяване, показвано предния ден, също провокира подозрения измежду коментаторите .

Това е второто появяване на Соколов по съветска телевизия през последните два дни, откакто Украйна разгласи гибелта му при удар по щаба на Черноморския флот в анексирания Севастопол на 22 септември.

В публикувано през днешния ден видео Соколов оповестява за награждаването на 810-а бригада на морската пехота на Черноморския флот с медал " Ушаков ". Самото награждаване обаче се състоя на 30 август. Освен това украински блогъри откриха видео, в което Соколов в същата униформа и явно в същата стая като на показания през днешния ден видеоклип награждава футболния тим на Черноморския флот " Черноморец ", който победи в шампионата на съветските въоръжени сили. Това състезание завърши на 18 септември, т.е. няколко дни преди украинските въоръжени сили да ударят щаба в Севастопол.
 Захарова: Атаката в Черно море е координирана благодарение на Запада
Захарова: Атаката в Черно море е координирана благодарение на Запада

Москва неведнъж е твърдяла, че Съединени американски щати и НАТО дейно вземат участие в спора, като доставят оръжия на Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР