Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков опроверга съдържащите се в спомените

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков опроверга съдържащите се в спомените
Коментари Харесай

Песков опроверга Джеймс Коми, Путин не разказвал на Тръмп за леките жени в Русия

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков опроверга съдържащите се в спомените на някогашния началник на ФБР Джеймс Коми " детайлности " за един диалозите сред водачите на Русия и на Съединени американски щати - Владимир Путин и Доналд Тъмп, съобщи ТАСС.

" Ако по този начин написа в книгата, значи най-малкото тази част (от нея) не дава отговор на истината ", съобщи прессекретарят на съветския президент, помолен да разяснява медийни известия, предава Българска телеграфна агенция.

В мемоари на Коми, включени в наскоро излезлите му записки, се приказва за терзанията на Тръмп от недоказаните изказвания, че е бил с проститутки при посещаване в Москва през 2013 година, писа в днешния си брой " Вашингтон пост ". Тръмп неколкократно отрекъл това да е правилно и изискал от Коми помощ, с цел да опровергае тези изказвания. Същевременно си спомнил по какъв начин Владимир Путин му споделил, че Русия има най-хубавите проститутки.

" Президентът Путин не е могъл да каже и не е казвал сходно нещо на президента Тръмп, още повече предвид на обстоятелството, че преди Тръмп да стане президент, двамата не са общували нито един път ", увери Песков.

" Колкото до останалото наличие (на мемоарната книга на Коми), не се ангажирам да осъждам, не съм я чел ", добави той.

Съединени американски щати очевидно умишлено основават пречки на съветските водачи в приемането на американски визи. Липсват справедливи аргументи за сходно развиване на обстановката, съобщи Дмитрий Песков. Говорителят на Кремъл разяснява известие на съветското външно министерство през вчерашния ден, съгласно което въздушните връзки сред Русия и Съединени американски щати може да бъдат прекратени поради проблеми с визите, издавани на съветските водачи. Понякога за визи се чака до 250 дни, което обезсмисля настояването им.

" Аерофлот - единствената компания, изпълняваща постоянни директни полети сред Русия и Съединени американски щати, може би ще бъде принудена да ги спре, тъй като екипажите срещат от ден на ден компликации при приемането на американски визи ", се споделя в прессъобщението представено в съветски медии.

Говорител на компанията прецизира, че екипажите й срещат пречки основно тъй като не могат да си запишат час за изявление. Щатското консулство в Русия изяснява проблемите с дефицит на личен състав - след изгонването на съветски дипломати от Съединени американски щати през септември Москва експулсира в отговор 755 чиновници от американската задача, припомня съветският щемпел.

Всички съкращения в американския дипломатически корпус в Русия " въобще не засягаха консулската секция. Това очевидно е предумишлено основаване на компликации, което напълно и изцяло тежи на съвестта на нашите американски сътрудници ", съобщи Песков. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР