Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков опроверга днес съобщенията, че САЩ

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков опроверга днес съобщенията, че САЩ
Коментари Харесай

Предлагали ли са САЩ план за мир? Москва разкри

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков опроверга през днешния ден известията, че Съединени американски щати са предложили проект, предусещащ териториални отстъпки от страна на Украйна в подмяна на мир.

" Това е журналистически блъф ", сподели Песков в отговор на въпрос за появилите се известия, че шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс е предал това предложение на Москва.

Отговаряйки на уточняващ въпрос дали фактически Бърнс е идвал в Москва през януари тази година, с цел да се срещне с съветския президент Владимир Путин, Песков акцентира: " През януари? Цялото това известие (за проекта на Съединени американски щати - бел. ред.) е журналистически блъф ".

Кремъл отхвърли медийните известия, че шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс е бил в Москва с скрито предложение за мир, предвиждащо Украйна да отстъпи 20% от територията си на Русия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Направеното по-рано от швейцарския в. " Нойе Цюрхер Цайтунг " известие, че Бърнс е пътувал скрито до Москва предишния месец, с цел да предложи проект от името на Белия дом, бе опровергано също и от Вашингтон, добави Ройтерс.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР