Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков определи в четвъртък срещата между

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков определи в четвъртък срещата между
Коментари Харесай

Кремъл: Срещата Путин-Байдън бе по-скоро положителна за нас

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков дефинира в четвъртък срещата сред съветския президент Владимир Путин и неговия сътрудник от Съединени американски щати Джо Байдън като " по-скоро позитивна " и потребна при определянето на това къде двете страни могат и не могат да взаимодействат.

Песков сподели пред " Ехото на Москва ", че Байдън и Путин са провели " изчерпателен " диалог и за обстановката в Беларус, и за тази в Украйна, само че означи " разминаването на позициите " по тези два въпроса.

Той сподели още, че " не може да има краен период " за допустима замяна на пандизчии сред Русия и Съединени американски щати .

Според него срещата е била продуктивна " от позиция, че водачите са имали опция непосредствено да заявят своите позиции един на различен, да схванат почти къде е допустимо да си взаимодействат и къде сега взаимоотношението няма да работи заради безапелационното разминаване на възгледите. Това също се случи и това също е плюс ", акцентира той.
 Съединени американски щати и Русия ще водят разговор за понижаване на риска от нуклеарна война
Съединени американски щати и Русия ще водят разговор за понижаване на риска от нуклеарна война

Байдън и Путин няма да разменят визити…

Според Песков е належащо да се обърне внимание на взаимния документ , признат от водачите. " Дори в случай че това е доста къс текст , само че все пак посочи взаимно изказване по отношение на стабилността ".

Русия гледа позитивно, че Съединени американски щати не упрекват директно съветските управляващи за последните хакерски атаки . " В навечерието на срещата на върха и по време на срещата бе очебийно, че никой не упреква съветското държавно управление и не са изказани обвинявания против съветската страна. Това е доста значимо. Ние го заявяваме, одобряваме го доста позитивно ", сподели той.

Песков уточни, че Русия и Съединени американски щати обявиха, че схващат, че тематиката за киберсигурността би трябвало да бъде разисквана , само че не са планувани съглашения.

" Естествено за Беларус има несъответствия " в мненията , добави Песков и означи, че " Беларус не е измежду целите, които бяха на дневен ред " на срещата на върха в Женева.

Очаква се съветският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов да се завърне във Вашингтон през идващите дни . " Още не ", отговори той, запитан дали съветските и американските посланици са се върнали на работните си места, откакто в сряда бе взето съответното решение на срещата.

" Един от тези дни той евентуално ще дойде ", отговаряйки на въпроса по кое време Антонов ще дойде в Съединени американски щати.

Путин и Байдън са разискали и въпросите на Съвместния изчерпателен проект за деяние (JCPOA) по иранската нуклеарна стратегия , Москва чака цялостно връщане към осъществяването на съглашението, разяснява Песков.

Той удостовери, че иранските въпроси са наранени в диалога на водачите в стеснен формат . " Има избрани контури " за приликите и разликите в оценките на обстановката в Москва и Вашингтон. " Основното е, че всичко може да се върне към цялостния проект , всичко може да се възстановява. Има известна динамичност. Разчитаме, че ще бъде допустимо да се изведе обстановката от настоящето й положение там. "
 Тръмп счита срещата Байдън-Путин за съветска победа, а Европа
Тръмп счита срещата Байдън-Путин за съветска победа, а Европа " ни прецаква в търговията "

Бил по-строг от Байдън и спрял " Северен поток " 2, а Китай единствено на Съединени американски щати дължи $10 трлн.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР