Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обвини властите в Киев в

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обвини властите в Киев в
Коментари Харесай

Песков: Украйна спонсорира тероризма

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков упрекна управляващите в Киев в тероризъм и добави, че за " следващ път се удостоверява, че решението на Путин за започване на специфична военна интервенция е вярно ".

В изявление за предаването " Москва. Кремъл. Путин " по телевизия " Русия 1 " Дмитрий Песков изрази убеденост, че Киев не просто спонсорира убийства, само че също по този начин е техен уредник, подстрекател и реализатор.

Повод за коментара му стана изявление на началника на украинското военно разузнаване Кирил Буданов при започване на седмицата. Тогава Буданов съобщи в изявление за Yahoo News: " Убивали сме и ще продължим да убиваме руснаци във всяка точка на света до цялостната победа на Украйна ".

Песков упрекна Украйна, че се е трансформирала в страна - спонсор на тероризма. Той добави, че сходни изявления още един път потвърждават, че решението на президента Владимир Путин да стартира по този начин наречената специфична военна интервенция е било вярно. Както и че съветските специфични служби знаят какво да вършат. Според Песков думите на Буданов са невиждани и би трябвало да бъдат наказани, в това число на Запад.

" Ясно е, че киевският режим стои зад убийствата, не просто спонсорира тези убийства, а е уредник, началник и реализатор ", съобщи представителят на Кремъл в отговор на въпроси на журналиста Павел Зарубин. Песков добави още, че в тази ситуация " става дума за страна, спонсорираща тероризма ".

И още: " За следващ път се удостоверява, че решението на Путин за започване на специфична военна интервенция е вярно ", уточни Песков.
ТЕМА преди 2 дни 844 преди 3 дни 2172 преди 5 дни 844
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР