Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че по-късно днес ще

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че по-късно днес ще
Коментари Харесай

Песков: Ще уточним по-късно в какви граници са признати Херсонска и Запорожка области

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че по-късно през днешния ден ще посочи в какви тъкмо граници са приети от Русия Херсонска и Запорожка област, които ще влязат в състава на Руската федерация, съобщи ТАСС.

" Донецката и Луганската национални републики са приети от Русия в границите на границите от 2014 година Що се отнася до териториите на Херсонска и Запорожка област, би трябвало да уточня това ", сподели представителят в отговор на журналистически въпрос. " Днес ще уточним всичко ", добави той.

На въпрос ще стане ли още от през днешния ден цялата територия на така наречен Донецка национална република (ДНР) част от Русия, Песков отговори: " Де юре - да. Защото в състава на Руската федерация влиза приетата от нас страна в границите от 2014 година ". " Предстои тя (цялата територия на ДНР в рамките на Донецка област от 2014 г.) да бъде освободена ", сподели Песков.

В момента под контрола на Русия се намират близо 70 % от територията на Запорожка област. Под контрола на Украйна обаче е регионалната столица - град Запорожие, където живее съвсем половината от популацията на региона.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР