Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков днес отхвърли европейските предупреждения за

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков днес отхвърли европейските предупреждения за
Коментари Харесай

Кремъл отхвърли предупрежденията на Европа

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков през днешния ден отхвърли европейските предизвестия за " съветска агитация ", заявявайки, че всичко, което е в контраст с общоприетия новинарски поток, към този момент бива определяно от Запада като агитация, съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Песков беше запитан за вчерашната среща сред външните министри на Франция, Германия и Полша, на която те предизвестиха за увеличение на съветската агитация в европейските страни преди изборите за Европейски парламент през юни.

В диалог с публицисти представителят на Кремъл съобщи: " Сега е явно, че всевъзможни източници, медии или материали в интернет, които не дават отговор на критериите и се пробват да отразяват събитията от разнообразни страни, незабавно биват признавани за агитация ", добави Песков.

" Това е в цялостно несъгласие с идеалите на свободна преса и за следващ път показва готовността на управляващите да санкционират медии, които не им харесват. В момента това се случва постоянно в Европа. "

Западните страни нееднократно са упреквали сътрудници на Русия, че употребяват обществените мрежи и интернет, с цел да популяризират погрешна или подвеждаща информация, с цел да подкопават позициите на Запада, да предизвикват Русия или се пробват да повлияят на публичното мнение и да понижат поддръжката за Украйна в битката й против Русия, показва Ройтерс.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР